Doma Novice Glasbene novice ALYA OSVAJA TUDI HRVAŠKE POSLUŠALCE

ALYA OSVAJA TUDI HRVAŠKE POSLUŠALCE

0

Alya nadaljuje s koncertnimi nastopi v Sloveniji in tudi na Hrvaškem

Po izidu albuma njenih največjih uspešnic, ki nosi naslov ‘Iz dnevne sobe’, Alya ne počiva ampak nadaljuje s koncertnimi nastopi v Sloveniji in tudi na Hrvaškem, kjer sta potrjeni že dve gostovanji na dveh prestižnih festivalih; na CMC festivalu v Vodicah ter na Šibeniškem festivalu letošnjega avgusta.

Album ‘Iz dnevne sobe’ predstavlja številne Alyine uspešnice, osvežene z novimi ritmi in obogatene z raznovrstnimi instrumenti. Gre za nekoliko bolj intimen zvok, ki pa se odlično poda tudi njenim koncertom, na katerih seveda ne manjka energije in sproščenosti. Alya skupaj z bendom res odlično obvladuje oder, komunicira z občinstvom in vedno poskrbi za izvrstno izvedbo. Ne navdušuje pa poslušalcev samo pri nas, ampak tudi na Hrvaškem, kjer bo v prihajajočih mesecih nastopila na dveh zvenečih festivalih.
Že 8. junija bo s pesmijo ‘Sedam dana na moru’ sodelovala na festivalu CMC v Vodicah, 17. avgusta pa s pesmijo ‘Ili s tobom ili sama’ na Šibeniškem festivalu. Glasbo za obe pesmi je napisal Raay, besedili pa priznani Hrvaški avtor Nenad Ninčević (Oliver Dragojević, Tony Cetinski, Mišo Kovač, Meri Cetinić …).

Tudi letošnje poletje bo za Alyo delovno. Za obe pesmi v hrvaščini bo posnela tudi videospota. Potrjene ima že številne koncerte po Sloveniji in na Hrvaškem. Preden se prava vročina začne, pa bo izdala še novo pesem, katere avtor bo Raay, pri ustvarjanju besedila pa bo med drugim sodeloval tudi Jan Plestenjak.

Datumi potrjenih koncertov:
05. 06. 2019 – Nastop z Big Bandom Medicinske fakultete, Ljubljana
08. 06. 2019 – CMC Festival Vodice, HR
18. 06. 2019 – Maribor
21. 06. 2019 – Slovenske Konjice, Radio Rogla
26. 06. 2019 – Brežice, moje Mesto (z gostjo Nušo Derenda)
12. 07. 2019 – Poreč, HR
17. 08. 2019 – Šibeniški Festival, HR
24. 08. 2019 – Prebold, žur pod Žvajgo

Spremljajte Alyo