Ana Štokelj z novo skladbo Lahko bi mi povedal!

Vir: Facebook

Po festivalih FeNS in Zlati Mikrofon se je Ana Štokelj s skladbo “Lahko bi mi povedal (da me nimaš rad)” uvrstila na 38. Melodije morja in sonca.

Ana Štokelj prihaja s Planine, vasi v Vipavski dolini, ki jo obdajajo vinogradi ter nasadi marelic in češenj. Trenutno zaključuje študij na Pedagoški fakulteti v Kopru. Že kot otrok je začutila močno vez z glasbo, tako da je kot 5-letna deklica začela peti v otroškem pevskem zboru. Med obiskovanjem osnovne šole se je pridružila šolskemu pevskemu zboru, svoje glasbeno ustvarjanje pa je razširila še z igranjem klavirske harmonike in kitare. Po končani osnovni šoli se je želja po pevskem ustvarjanju še povečala, zato je svoje petje začela izpopolnjevati pri Damjani Golavšek, ki je pri učenju petja na Ano prenaša svojo pozitivno karizmo.

Stik s publiko je sprva razvijala na lokalnih prireditvah. Širši javnosti pa se je prvič predstavila leta 2012 na mednarodnem festivalu mladih glasbenikov FeNS s svojo prvo avtorsko skladbo Glasba me prevzame. Omenjeni pesmi sem nato dodala še pet avtorskih pesmi K tebi vleče me srce, Midva sva zaljubljena, Jaz potrebujem te, Nevesta, za katero je skupaj z ekipo TV Veseljak posnela tudi videospot, ter balado Pesek in sol. Leta 2016 je z obiskovanjem šole petja pri Leji Sirk svoje glasbeno znanje še nadgradila. V lanskem letu je svoji zbirki pesmi dodala še pesem z naslovom Slišiš morje, s katero je nastopila na Blejskem mednarodnem festivalu Zlati mikrofon.