Andrej Šifrer predstavlja Ramono, Manouche pa Šifrerjeve Miške

Vir: nika.si

Andrej Šifrer predstavlja Ramono, Manouche pa Šifrerjeve Miške

Današnji dan prinaša izid dveh singlov katerih skupni imenovalec je Andrej Šifrer. Andrej s svojega albuma 40 let norosti v svet pošilja še zadnji singl Ramona  in hkrati napoveduje projekt, ki nas bo grel to zimo. Gre za predelavo Andrejevega prvega albuma Moj žulj ob štiridesetletnici njegovega izida, pri projektu pa bodo sodelovala sama zveneča imena slovenske glasbene scene. Prvo skladbo, Moje miške, lahko slišite v preobleki kolektiva Manouche.

Ne zamudite današnje predstavitve obeh ob 13. uri v Železniškem muzeju na Parmovi ulici 35 v Ljubljani.

Zgodba o Ramoni, zgodba o dobrih ljudeh

Zgodba o Ramoni je pravzaprav eno veliko vprašanje: »Zakaj se slabe stvari, godijo dobrim ljudem,« ki si ga Andrej zastavlja v skladbi. V videospotu glavno vlogo odigra mlada Eli, hči Ramone iz resničnega življenja. Ponazori žensko, ki zaradi svoje čokoladne kože, ki jo je božalo južno sonce, naleti na rasističnega šefa. Rešita jo Erazem in Aljaž, s čemer dokažeta, da ima vsaka družba dobre in manj dobre ljudi, ker posploševanja na Andrejevem planetu ne pijejo vode. Sporočilo skladbe sta pomagala ubesediti še dva glasbena gosta, raperja Nipke in Trkaj. Skupaj z Andrejem se pojavita v spotu prav v Železniškem muzeju, od koder tudi ideja lokacije našega današnje druženja.

Današnjo priložnost bomo izkoristili tudi za to, da napovemo, kaj Andrej pripravlja v prihodnjih mesecih, kajti praznovanja čarobnih štiridesetic še zdaleč ni konec.

Manouche po novem lovijo miške

Kolektiv Manouche ne počiva. Pred kratkim so se vrnili iz Francije in s tem lepo zaokrožili poletno turnejo petnajstih koncertov pri nas in na tujem. Vsem že dobro znani electro swingerji se prvič predstavljajo poslušalcem s priredbo, in sicer štirideset let stare slovenske uspešnice Moje Miške.

Omenjena skladba katere avtor glasbe in besedila je Andrej Šifrer, je ena izmed zimzelenih z legendarnega albuma Moj žulj izdanega leta 1978. Pod aranžma se je takrat podpisal angleški producent Dave Cook, tokrat pa Robert Pikl in Krešimir Tomec, oba iz kolektiva Manouche.

Robert Pikl o sodelovanju pravi, da se je z veseljem odzval Andrejevemu povabilu saj skladbo pozna že iz svojega otroštva. »Prisotna je bila skorajda na vsakem žuru v tistih časih. Mi smo miške začinili v svoji Manouche maniri in se ob tem zelo zabavali, upam, da se bodo tudi poslušalke in poslušalci,« je še dodal Robert.