Avicii “SOS” ft. Aloe Blacc Out Today

0

Pretekli teden so starši prezgodaj preminulega Tima Berglinga – Aviciija potrdili objavo posthumnega albuma, ki bo nosil naslov „TIM” in bo izšel 6. junija. Prva pesem s prihajajočega albuma je „SOS” ft. Aloe Blacc.

Pesem „SOS” ft. Aloe Blacc je na digitalnih glasbenih platformah na voljo preko naslednje povezave: https://umsi.lnk.to/AviciiSOS

Med Aviciijevimi osebnimi zapiski, ki so jih našli po njegovi smrti, so odkrili, da si je pri svojih novih pesmih ponovno želel sodelovati z Aloe Blaccom, s katerim je sodeloval pri hit singlu „Wake Me Up”, zato je prav njega doletela čast, da ga lahko slišimo na prvi posthumno predstavljeni pesmi „SOS”.

Začutil sem, da je „SOS” tiste vrste pesem, ki je pred svojim časom,” je povedal Aloe Blacc in nadaljeval:Očitno je, da je besedilo pesmi posvetil svojim notranjim bojem in menim, da je zelo važno k tej temi pristopiti resno. Ljudem je treba nuditi oporo, da prosijo za pomoč.”

Tim nas je zapustil 20. aprila 2018, ko je bil velik del njegove glasbe nedokončan. O tem je spregovoril njegov bližnji sodelavec Kristoffer Fogelmark: „Dokončati te pesmi je bilo izjemno težko. Težko govorim o tem, a cilj je bil vselej jasen – dokončati Timove vizije.”

Aviciijev stalni sodelavec je bil tudi Albin Nedler, ki je zadnjih 10 mesecev preživel v studiju s Kristofferjem in mu pomagal pri oblikovanju Timovih ideji in pesmi.

Novo pesem spremlja tudi video, sestavljen iz čustvenih citatov in sporočil, ki so jih oboževalci po Aviciijevi smrti delili preko spletne strani Avicii.comTa video je naš način, da se zahvalimo za vso ljubezen in podporo,” so zapisali člani ekipe Avicii.