Balkan Boys vas vabijo v Gipsyland

0
Vir: boombox komunikacije

BALKAN BOYS

”Kjer se glasba in zabava nikoli ne končata”

”WELCOME TO THE GIPSYLAND”
KONCERT OB 10. OBLETNICI ZASEDBE: SREDA, 16. OKTOBER 2019, CVETLIČARNA, LJUBLJANA

Balkan Boys letos obeležujejo deset let. Deset let so fantje preživljali na odrih, s katerih so s svojim unikatnim zvokom Balkana v ritmih sveta in energičnimi nastopi navduševali številne. Svojo prvo desetko bodo obeležili s koncertom ‘Welcome to the Gipsyland’, ki bo v sredo, 16. oktobra, v ljubljanski Cvetličarni. Številčni zasedbi se bodo na pridružili tudi glasbeni gostje – tisti, s katerimi so v preteklosti že sodelovali in tisti, s katerimi še bodo: Zlatko, Rudi Bučar, Marko Marković, Dej še’n litro in Lado Bizovičar. In ker pri Balkan Boys nikoli ne veš, morda na žur pride še kdo! Balkan Boys bodo na dan koncerta izdali tudi svoj tretji studijski album ‘Welcome to the Gipsyland’!

Balkan Boys na kratko

Zgodba Balkan Boys se je sicer začela leta 2007, ko je njihov pevec in prva trobenta Rok Nemanič Nemo obiskal srce trubaške glasbe in energije – festival Gučo, kjer je začutil moč balkanske glasbe. Želja po ustvarjanju tovrstne oz. sorodne glasbene zvrsti je tlela naslednji dve leti in leta 2009 nastanejo Balkan Boys, z idejo združevanja generacij preko balkanskih ritmov, duše in energije. V prvih letih so se posvečali raziskovanju glasbe in iskanju svojega unikatnega zvoka, ki so ga prvič predstavili javnosti leta 2012 na svojem še malce začetniškem prvencu ‘From Zabledam’. Rast in odraščanje v letih, ki so sledila, in unikaten glasbeni slog, ki so ga sami poimenovali balkan pop fusion (oz. na daljše etno meets balkan meets gypsy, ska, reggae, swing, rumba fusion), jim je prinašal vse večjo prepoznavnost, zanimiva glasbena sodelovanja (ZlatkoRudi BučarVlado Kreslin …) in koncerte z največjimi (Vlado Kreslin, MagnificoGoran BregovićDubioza Kolektiv …). Leta 2015 izdajo drugi album ‘Radio Me Gusta’ in nadaljujejo svoj pohod po domačih in tujih odrih, po manjših koncertih in večjih festivalih, z zanimivimi, popularnimi in mojstrskimi glasbeniki ali samostojno.

Balkan Boys, 16.10.2019, Cvetličarna

Vstopnice:
CenaEarly Bird 10 €, predprodaja 12 €, na dan koncerta 15 €
Prodajna mestaEventim.si, lastna prodajna mesta Eventim.si, Petrol, OMV Multitočke, Pošte Slovenije, Trafike Delo prodaja (K)kiosk, 3dva trafike, Big Bang, Kompas, Mercator Hipermarketi, Slovenske Železnice …