Bastille – Other People’s Heartache Pt. 4

0

BASTILLE

„OTHER PEOPLE’S HEARTACHE PT.4″
mixtape 

Težko pričakovani mixtape “Other People’s Heartache Pt.4” je zdaj na voljo! Nova zbirka coverjev in sodelovanj služi kot most med že izdanimi pesmimi skupine in težko pričakovanim tretjim albumom, ki ga pričakujem v naslednjem letu.

Poslušajte “Other People’s Heartache Pt.4”:

https://umsi.lnk.to/BastilleOPH4

Želeli smo se pokloniti našemu zadnjemu albumu in priznati, da se je v svetu zgodilo ogromno sprememb, v katerih posledicah zdaj živimo. Živimo v nenavadnih časih, zato so različne oblike pobega pomembnejše kot kadarkoli,” je povedal frontmen Dam Smith.

Serija “Other People’s Heartache” se je začela kot ustvarjanje sountrackov za imaginarne fime, tokratna izdaja pa je seznam predvajanja za apokaliptično zabavo, ki se odvija v glavah članov skupine Bastille. Serija mixtapov se je začela leta 2012, da bi Bastille omogočila sodelovanje z drugimi ustvarjalci in eksperimentiranje z različnimi glasbenimi stili, žanri in produkcijskimi tehnikami, pri čemer bi uporabili pesmi o srčnih bolečinah drugih ljudi. Skozi čas so omenjeni mixtape postali skoraj tako veliki kot ostali albumi skupine. Za produkcijo “Other People’s Heartache Pt.4” je poskrbel njihov dolgoletni sodelavec Mark Crew.

Nekaj osvobajajočega je na tem, da vzameš pesmi, ki v nas zbujajo močna čustva, in jih predstaviš v popolnoma drugačni luči,” je pojasnil Dan.

Od izdaje albuma “Wild World” leta 2016 so Bastille preizkusili veliko novega. Lani so prispevali pesem“World Gone Mad” za Netflixov film Bright, letos pa so v sodelovanju z Marshmellom izdali globalni hit single“Happier”. Tudi leto 2019 se zdi obetavno, saj jih čaka razprodana turneja po Veliki Britaniji in preostanku Evrope, pripravljajo pa tudi nov material in kopico nastopov na poletnih glasbenih festivalih.

Seznam pesmi

1. Wild World (Intro) ft. Kianja
2. Would I Lie To You? ft. Craig David, Kianja and S-X
3. Grip (Seeb & Bastille ft. Other People’s Heartache)
4. Don’t Let Go ft. Craig David, Kianja & Swarmz
5. Flowers ft. Rationale & James Arthur
6. The Descent ft. Lily Moore, Moss Kena and Jacob Banks
7. Warmth (Outro) ft. Moss Kena