BENDOVSKI GLAS MLADIH 2019 JE SKUPINA POSEBNI GOSTJE!

0
Vir: Posebni Gostje

Preteklo soboto, 23.11. je v Črnomlju potekalo že 41. tekmovanje Glas mladih 2019, ki ga je organiziral Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj. Spodbuja glasbeno ustvarjalnost in govorniške spretnosti mladih. Tekmovanje je razdeljeno v tri kategorije in sicer: osnovnošolski, avtorski  in bendovski glas mladih. Že na predhodnem avdicijskem tekmovanju so se v ožji izbor med bendi uvrstili tudi Posebni Gostje, bend iz Cerkelj na Gorenjskem.

Kot je na najstarejšem slovenskem festivalu, namenjenem mladim glasbenikom, v navadi, je 40% glasov prispevalo občinstvo, ki je do zadnjega kotička napolnilo dvorano črnomeljskega Kulturnega doma. Ostalih 60 % vedno prispeva strokovna komisija, v kateri so bili letos znani in uveljavljeni slovenski glasbeniki Tina Marinšek, Anika Horvat, Miha Guštin – Gušti in Bort Ross ter novinar in publicist Rudi Vlašič.

Nagrade letošnjega Glasa mladih so se za razliko od lani razpršile po Sloveniji. Med osnovnošolci je bila najboljša Taja Jamnik iz Trzina, zmagovalka avtorskega glasa mladih  pa je postala Nina Suljić iz Trebelnega, ki je ob klavirju zapela svojo skladbo Padam.

Zmagovalci bendovskega glasa mladih so z avtorsko skladbo S teboj postali Posebni Gostje.

Njihova konkurenca so bili drugouvrščeni Before Time iz Kamnika, tretji DeBeat iz Šentjerneja in četrti M8s iz Moravč. Skupino Posebni Gostje sestavljajo Benjamin Burgar, ki je vokalist in tudi avtor zmagovalne skladbe, Klemen Jelenc je bobnar, Aleš Gerkman igra bas kitaro, Tilen Stenovec in Matej Naglič pa sta kitarista.

Festival Glas mladih vsekakor prispeva k prepoznavnosti še neuveljavljenih glasbenih skupin in jim daje še dodaten zagon za nadaljnje delovanje.

Posebni Gostje so si za nagrado priborili tudi nastop na Castle Kolpa music festivalu, ki se bo odvijal od 2. 7. do 5.7. 2020 v kraju Fara v občini Kostel. Posebni Gostje so z zmago tudi prvi uradni band, ki bo nastopil na Castle festivalu.

Vabljeni na odlično glasbo ob reki Kolpi!