Billie Eilish – “WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?”

0

Ameriška teen-pop senzacija Billie Eilish neustavljivo premika vse meje pop glasbe in s svojim talentom osvaja milijone oboževalcev po svetu. Po objavi nekaj singlov, ki so do danes zbrali že več sto milijonov poslušanj na digitalnih glasbenih platformah, mlada pevka zdaj predstavlja svoj debitantski album z naslovom „WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?”.

 Album je na digitalnih glasbenih platformah na voljo preko naslednje povezave:
https://umsi.lnk.to/WWAFAWDWG

„Album v svojem bistvu predstavlja tisto, kar se v nas dogaja, ko potonemo v sen,” je povedala Billie, ki je navdih za koncept albuma, ki raziskuje človeško podzavest, našla v svojem singlu „bury a friend”.

Po tem, ko smo končali to pesem, sem imela v glavi celotno vizijo albuma. Vedela sem, katere teme bo album raziskoval, kako bo videti njegova vizualna podoba ter kako bodo vsi elementi povezani v smiselno celoto,” je o albumu zaupala mlada pevka.

Singel „bury a friend” je predstavila skupaj z videospotom, ki ga je režiral Michael Chaves (The Conjuring 3). Spot do danes šteje že več kot 100 milijonov ogledov:

Billie je svoj debitantski album napovedala s singli „wish you were gay”, „you should see me in a crown” in „when the party’s over”, pri katerih ji je pomagal brat Finneas, ki je hkrati tudi producent albuma. Pesmi so bile med poslušalci odlično sprejete, na kar kaže tudi dejstvo, da videospoti na njenem kanalu skupno štejejo že več kot 300 milijonov ogledov.

Billie Eilish je nase opozorila z melanholično pesmijo „Ocean Eyes”, njena edinstvenost pa je bila ena izmed lastnosti, ki so prispevale  k njenemu statusu svetovno priljubljene najstniške vzornice. Njene pesmi na digitalnih glasbenih platformah štejejo že več kot 5 milijard poslušanj. Do sedaj je izdala EP “dont smile at me”, s katerega prihajata uspešna singla “Bellyache” in “Watch”. Pevka konec meseca nadaljuje s svetovno turnejo, ki je skoraj popolnoma razprodana in vključuje nastope na prestižnih glasbenih festivalih, kot so Coachella, Glastonbury in Leeds.

Vsi datumi turneje so objavljeni na njeni uradni spletni strani:

https://www.billieeilish.com/