Bombyx Lori z albumom »Little Gifts from the Universe«

0
Vir: nika.si

Duet Bombyx Lori izvira iz miljeja klasične glasbe. Akademska glasbenika, oba po poklicu skladatelja, Alenja Pivko Kneževič ter Simon Penšek sta tako svoje razkošno glasbeno znanje povezala v glasbo, ki jo imata sama najraje in v ustvarjanju katere tudi sama najbolj uživata. Preko nje gojita svojo skladateljsko žilico v malce drugi smeri kot gre od klasičnih akademikov pričakovati, saj se žanrsko spopadata s široko paleto žanrov, katerim najbližje sta oznaki trip hop in art pop.

Močan avtorski pečat je viden tako na besedilnem, interpretativnem kot aranžmajskem področju. Čuteča in na nekaterih mestih močno angažirana besedila sovpadajo s temačno glasbeno spremljavo, povečini odeto v otožno klavirsko tematiko. S filmsko dramatiko ter aranžmajskimi stopnjevanji in padci se skozi detajlno in produkcijsko dodelano zvočno kuliso album v dobre pol ure sprehodi od vesoljnega in deževnega začetka do epohalnega in bridkega triptiha.

Zvok bristolskega triphopa sta preuredila po svoje z veliko mero lastne artistične note ter mu dodala krhke, ekspresivne vokale in ustvarila dolgometražni križanec Laibachov na eni ter Melodromov na drugi strani. Strašljiv, sanjav, emocionalen in inštrumentalno bogat album »Little Gifts from the Universe« nas od prve do zadnje skladbe vodi v intimni svet Bombyx Lori.

Svež slovenski projekt podprt s poznavanjem glasbene zgodovine, ki v sodobni preobleki prinaša na slovensko sceno veliko novega.

Album je v celoti na voljo na vseh pretočnih platformah.