Doma Glasbene novice BOŠTJAN PERTINAČ – DEL NEBA

BOŠTJAN PERTINAČ – DEL NEBA

Vir: MOJA GLASBA PR

Prva avtorska pesem primorskega kantavtorja, kitarista in producenta

Del neba je prva avtorska pesem primorskega kantavtorja, kitarista in producenta Boštjana Pertinača. Posneta je bila v njegovem studiju (studio Pertinach) v Novi Gorici. Boštjan je vse inštrumente posnel sam, prav tako pa je  tudi prevzel vlogo producenta.

Posebna zahvala gre tonskemu tehniku Gregorju Klautu, ki je sodeloval pri snemanju vokalov, mlad in perspektiven Lenart Kobal je pa prevzel režisersko vlogo in s svojo kamero perfektno ulovil zgodbo pesmi in zvočno sliko nadgradil z odlično vizualno podobo.

Boštjan Pertinač je 25 letni učitelj kitare z Nove Gorice. Pod njegovo taktirko se šola mnogo mladih kitaristov iz Nove Gorice in okolice. Poleg poučevanja je zelo aktiven tudi na glasbenih odrih. Sodeloval je že z mnogimi okoliškimi skupinami in zasedbami. Trenutno je najbolj aktiven z projektom Hannah, skupaj z pevko Hano Jerončič, ter Vidmar & Pertinach Country Duo v katerem sodeluje z Urbanom Vidmarjem, katerega lahko spremljamo v oddaji Nova zvezda Slovenije.

Z pesmijo Del Neba, se pa mladi učitelj in glasbenik prvič spušča v samostojne vode. Sam pravi da je pesem nastajala več kot eno leto, saj je hotel da so vsi glasbeni elementi v čim boljši harmoniji. Zgodba pesmi je osebne narave, ampak misli da se lahko prav vsak vsaj malo poistoveti z njo. Kdo pa ni še imel strtega srca?

Pesem in videospot, bosta luč glasbene scene ugledala v ponedeljek 30.4.2018.