BQL z novim hitom PERU

0

Po velikih uspešnicah Heart Of Gold in Ptica, s katerima sta BQL osvojila slovensko občinstvo na preteklih dveh EMAH, tokrat Rok in Anej predstavljata novo skladbo in video za skladbo PERU, ki bi skorajda pristala na EMI 2019, kot njun tretji poskus priti na Evrovizijo. V zadnjem trenutku sta se odločila, da Emo preskočita in skladbo izdata že zdaj.

Rok in Anej sta postala prepoznavna na EMI 2017 in 2018, kjer sta s skladbama Heart Of Gold in Ptica / Promise osvojila slovensko občinstvo, skupna zmaga pa se jima je za las izmuznila. Poleg omenjenih uspešnic, sta z Muzo, Ni predaje, ni umika, It’s Complicated, Vroče, vsakič znova osvojila slovenske radijske lestvice in postala ena izmed najbolj iskanih glasbenih zasedb v Sloveniji.

Z današnjim dnem na radijske postaje uradno prihaja nova skladba in video za novo prihajajočo uspešnico mladih korošcev. Tokrat se BQL predstavljata v nekoliko drugačni vlogi in v atraktivnem videospotu, ki so ga z videoprodukcijo NEO VISUALS snemali v kar štirih državah (Poljska, Budimpešta, Avstrija in Slovenija).

Besedilo sta med drugim soustvarjala tudi sama Rok in Anej, Peru pa je v pesmi metafora, ki predstavlja neosvojene cilje in “raj”, ki čaka vsakega, ki ne obupa in verjame vase. Tako v ljubezni kot življenju nasploh.

O pomembni odločitvi, da pesem PERU predstavita že decembra, sta BQL ob izidu povedala:

“Veliko časa smo z ekipo razmišljali, da bi se udeležili EME 2019. Zato smo z najboljšimi močmi in ekipo pripravljali skladbo PERU z namenom, da poskusiva še v tretje. Moderno, nekoliko drugačno, udarno! Kak mesec pred izidom smo se odločili, da sodelovanje na EMI v tekmovalnem delu tokrat preskočiva in pesem izdava že zdaj.”