Darko Mlakar predstavlja drugo solistično skladbo ”Še tisoč let”

0
Vir: boombox komunikacije

Darko Mlakar, do pred kratkim še pevec iz ozadja, predstavlja svojo drugo solo pesem ‘Še tisoč let’. Skladba, s katero Darko še odločneje stopa po poti samostojne in neodvisne kariere, je naslednica uspešne ‘Ladje ljubezni’, s katero je Darko poleti najavil, da stopa na solistično pot.

‘Še tisoč let’ je skladba o ljubezni – večni romantik je tokrat pripravil osebno skladbo, v kateri opeva ljubezen, ki jo čuti v dobesednem pomenu do svoje žene, v prenesenem pa do svoje druge ljubezni, glasbe. Darko Mlakar o skladbi pravi: ”Brez nje in njene podpore ne zmorem. Sprejela me je takšnega, kot sem: veliko od doma, veliko med drugimi ljudmi, veliko z glasbo. Marsikaj potegne za sabo moja odsotnost, zato včasih premalo časa posvetim le njej. S skladbo sem ji želel povedati, česar ji z besedami ne znam.” In kako je skladba sploh nastala? ”Splet naključij me je pripeljal do Martina Juharta (Poskočni muzikantje) in po nekaj pogovorih sva se res ujela. In spregovorila tudi o glasbenem sodelovanju. Najina sicer drugačna pogleda na glasbo sta bila res dober izziv, saj je Martin v dveh dneh že imel popolno melodijo zame. Besedilo je nato spisal Rok Lunaček, s katerim sem sodeloval že pri prvi skladbi. Res sem navdušen nad končno podobo skladbe,’‘ dodaja Darko Mlakar.

Darko Mlakar je za skladbo posnel tudi videospot, ki bo na ogled kmalu.

Iz Nemčije na slovenske odre, od ‘letečega’ glasbenika in pridruženega člana Modrijanov do solo kariere – kdo je Darko Mlakar?

Darko Mlakar se je pred dobrimi štiridesetimi leti rodil v Nemčiji. V  zgodnjih najstniških letih se je z družino preselil v Slovenijo. Že kmalu po tem se je zavedel, da je njegova prva ljubezen pravzaprav glasba. Počasi si je, z delom, kupil prvo ozvočenje in klaviature in začel redno vaditi, prepevati in preizkušati svoj vokal. Pri 16 letih je, po spletu naključij, začel prepevati na prireditvah in zasebnih zabavah, kjer se je priučil in pridobil tudi prepotrebno odrsko kilometrino, kondicijo in vzdržljivost glasilk. Na enem od nastopov pa se mu je ponudila prva priložnost za glasbeno sodelovanje, duet z Jožetom Sadekom (Erosi). Sledila so nova glasbena poznanstva, sodelovanja, skladbe in skupni nastopi, preko katerih je Darko svoje znanje le še širil in bogatil. V zgodnjih dvajsetih je deloval z instrumentalno in vokalno skupino Fanti izpod Rogle, s katerimi je sodeloval 2 leti, sledila so spet mnoga glasbena sodelovanja (Vesele ŠtajerkeVagabundiPtujskih 5 …). Darko je v tistih časih veljal za ‘letečega’ glasbenika, saj je pogosto priskočil na pomoč znanim in malo manj znanim glasbenim skupinam, ko so potrebovale zamenjavo ali vokalno pomoč. Nekaj let kasneje se je pridružil skupini Export B in z njimi ostal do leta 2016, ko se je pridružil Modrijanom. A želja po samostojni karieri je bila premočna, zato so po 20 mesecih prekinili sodelovanje. Darko Mlakar se je na samostojno pot podal v letošnjem letu, julija, ko je izdal prvo skladbo ‘Ladja ljubezni’. Danes pa je pred vami njegova druga, ‘Še tisoč let’. In Darko verjame, da je to šele začetek dolge, lepe in uspešne glasbene zgodbe, tokrat samostojne in podpisane z njegovim imenom.