Društvo mrtvih pesnikov – ASTRONAVT

Vir: Društvo mrtvih pesnikov

DMP – Društvo mrtvih pesnikov, glasbena zasedba iz Novega mesta, v prostrana vesolja pošilja novi single, ki je hkrati naslovna skladba 8. studijskega albuma Astronavt, in videospot posnet na Nizozemskem.

Društvo mrtvih pesnikov “ASTRONAVT” – prizor iz videospota

Kdo je Astronavt? V video zapisu izgleda takole: 

Pesniki v prvi polovici novembra napovedujejo še drugi singel Padalo za strah s spremljajočim videospotom ter izid osmega studijskega albuma skupine Društvo mrtvih pesnikov. Na njem pa so skladbe, ki utegnejo preživeti tukajšnji čas in preseči tuzemski prostor. Novi album prinaša tudi predrugačeno zvočno podobo benda. Glasbeni izraz je bolj neposreden, bend pa krmari med tršimi zvoki, akustičnimi napevi in nenazadnje prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so zaščitni znak skupine. 

Na albumu bosta tudi že izdana singla, Tinta in pero  

in Čip.

Premierni koncert Astronavt

DMP obljubljajo premierno predstavitev album in novih pesmi 21. novembra ob 20:00 CET v Siti teatru v Ljubljani (SI, Evropa, Zemlja, Rimska cesta).

Na koncertu bodo predstavljene nove skladbe in potencialne uspešnice z novega albuma.

Obiskovalici bodo doživeli celostno koncertno izkušnjo DMP, saj bodo ob predstavitvi skladb z novega albuma lahko uživali tudi ob uspešnicah Ti si vse, Nebo nad Berlinom, Komu zvoni, 25 in drugih.