ÊDNA predstavlja: SINGLE »LJUBČEK MOJ«

0

Êdna (prekmurski izraz za ENA) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezuje neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. Zgodba Êdne se piše od leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina s področja Prekmurja in Porabja. Ljudske pesmi v njihovi izvedbi dobijo novo unikatno preobleko.

Novi singel – Ljubček moj:
Tematika pesmi Ljubček moj je ljubezenska. Gre za vedro prekmursko pesem, ki govori o tem, kako si fant in dekle kljub opravilom, znata vzeti nekaj časa zase…

Skladbe so s svojo močno sporočilnostjo in modernim glasbenim izrazom povezale uveljavljene mlade profesionalne glasbenike (akademski glasbeniki, učitelji) iz štajerske in pomurske regije, ki se uveljavljajo na različnih glasbenih področjih (etno, klasika, jazz, rock, fusion …). Vsak izmed članov skupine vpleta v glasbeno izvajanje Êdne svoje glasbene izkušnje in znanja, skupaj pa tvorijo pomlajeno arhaično podobo, ki tako zelo prija ušesom, poslušalca popelje v druge dimenzije in neverjetno pomirja ter kot celota navdušuje.

Êdna se je predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, nastopila na 27. Mednarodnem festivalu noči v Stari Ljubljani, Jenamena festu v Črenšovcihin večkrat tudi v Porabju in v Avstriji. Skupina je tudi nagrajenka razpisa Ljudska je kul, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2016). S 1. oktobrom so izdali album z naslovom Ajnc, cvaj, draj.
Êdna – kreativni glasbeni “stroj” za izjemno proizvodnjo mešanice ljudske pesmi, izvirnosti in glasbene kreativnosti brez meja …

Več o samem albumu Ajnc, cvaj, draj:

http://www.celinka.si/novice/celinka-si/izsel-je-debitantski-album-skupine-edna-%C2%BBajnc-cvaj-draj%C2%AB/

Člani skupine:
Tjaša Cigut – vokal, klavir
Luka Sraka – kitara
Luka Ščavničar – kontrabas, spremljevalni vokal
Jasmina Dajčman – saksofon, spremljevalni vokal
Blaž Korez – tolkala

Spletna stran: http://www.jenamena.si/ktd-crensovci/sekcije/edna
FB page: https://www.facebook.com/band.EDNA/