Frank Turner s singlom ‘Blackout’ napoveduje nov studijski album

Vir: Universal Music

Frank Turner je predstavil prvi singel s težko pričakovanega studijskega albuma Be More Kind!

Po skladbah ‘1933’ in ‘Be More Kind’, s katerima je napovedal nov album, je Frank Turner predstavil prvi uradni singel z naslednjega albuma. Skladba ‘Blackout’ je nastala v produkciji ekipe Niles City Sound, Frank pa jo je napisal v sodelovanju z Iainom Archerjemhttps://umsi.lnk.to/BlackoutFT

Izid novega singla je pospremila tudi objava videospota v režiji Michaela Baldwina. Spot so posneli v znamenitem studio Elstree, kjer so posneli nekaj ključnih prizorov filmov Vojna zvezd in Indiana Jones. 

Svoj sedmi studijski album Be More Kind je 36-letni Turner napovedal le nekaj mesecev po izidu retrospektivne kompilacije Songbook. “Želel sem izstopiti iz svojega območja udobja in poskusiti nekaj novega in drugačnega,” je o prihajajočem albumu povedal Turner. Pod produkcijo albuma sta se podpisala Austin Jenkins in Joshua Block, nekdanja člana skupine White Denim, ter Charlie Hugall (Florence + The Machine, Halsey, Fickle Friends …).

Album, ki bo izšel 4. maja, je v Sloveniji že na voljo za prednaročilo na iTunes in Google Play:https://umsi.lnk.to/BeMoreKindFTalbum

Turner se bo ob izidu albuma podal na svetovno turnejo, v sklopu katere bo imel kar 120 nastopov po Veliki Britaniji, Evropi, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji.

Seznam skladb z albuma Be More Kind:
Don’t Worry
1933
Little Changes
Be More Kind
Make America Great Again
Going Nowhere
Brave Face
There She Is
21st Century Survival Blues
Blackout
Common Ground
The Lifeboat
Get It Right