Himna Evropskega prvenstva v odbojki 2019 – Let`s Go Together

0
Vir: nika

V zadnjem desetletju so vse največje športne dogodke pospremile uradne pesmi oz. himne, ki so poleg športnih parketov in igrišč zajele tudi radijske valove in televizijske programe, kjer smo lahko videli z navijaškim duhom prežete videospote. Letošnje težko pričakovano Evropsko prvenstvo v odbojki ne bo nobena izjema. Vse štiri države, ki bodo gostile letošnje Evropsko prvenstvo v odbojki: Francija, Belgija, Nizozemska in Slovenija so že pripravljene in prvenstvo pričakujejo z mnogimi aktivnostmi v večjih mestih ter okolicah športnih prizorišč, s posebno pozornostjo pa so poskrbele tudi za himno, ki navijačev zagotovo ne bo pustila ravnodušnih.

Organizatorji Evropskega prvenstva v odbojki 2019 so se strinjali z Evropsko odbojkarsko zvezo (CEV), da glasbena založba Nika (licenčni predstavnik založbe Warner) postane uradni partner projekta ter pod svoje okrilje vzame ustvarjanje himne in videa za bližajoči se odmevni športni dogodek. Projekt se je pričel že septembra 2018 in v nekaj mesecih je nastala himna z naslovom Let`s Go Together, na katero so ponosni vsi njeni ustvarjalci.

Pri himni Evropskega prvenstva v odbojki 2019 ne gre le za glasbo, ampak imata ključni vlogi tudi povezovanje in sodelovanje, ki sta hkrati nepogrešljiva dela ekipnih športov. V namen projekta so tako združili moči glasbeniki iz vseh držav, ki bodo gostile prvenstvo. Avtorica in glavna vokalistka Eva Pavli ter producent Žan Serčič prihajata iz Slovenije, iz Francije prihaja pevec Jeremy Lior, iz Belgije raperka Miss Angel, za dance remix pa bo poskrbel nizozemski DJ.

Skladba, ki je bila napisana prav za Evropsko prvenstvo v odbojki, nosi tudi močno sporočilo, ki ga avtorica skladbe Eva Pavli pojasni: “Sodelovanje med igralci na odbojkarskem igrišču nam je lahko v navdih. Ne glede na rezultat, se igralci vedno objamejo na sredini igrišča. Tako bi lahko ravnali vsi – ko nekomu uspe ali dobi novo idejo, bi se morali z njim veseliti, kadar nekomu spodleti, pa bi ga morali podpreti in mu pomagati. Vsi za enega in eden za vse!

Uradna himna Evropskega prvenstva v odbojki, Let`s Go Together, je nastala, ko so avtorica glasbe in besedila Eva Pavli, raperka Miss Angel in pevec Jeremy Lior združili moči in v ljubljanskem studiu ob prepletu pozitivnih energij posneli udarno pesem s pomembnim sporočilom. Snemanju skladbe pa je sledilo snemanje videospota na ljubljanskih ulicah, v starem skate parku in v telovadnici, kjer se jim je pridružilo 24 plesalcev, ki so s 24 zastavami predstavili vse sodelujoče države. Video pa vključuje tudi nekaj najboljših trenutkov iz preteklih evropskih odbojkarskih prvenstev.