Hozier – Movement

Vir: Universal Music Slovenia

Hozier predstavlja novi singel in videospot „Movement”!

Hozier predstavlja novi single in videospot z naslovom „Movement”. V videospotu nastopa priznan baletni plesalec Sergei Polunin. O sodelovanju z njim je Hozier povedal: „Sergeijev talent sem opazil, ko sem videl, kako je v režiji Davida LaChapella nastopil na mojo pesem „Take Me To Church”. Ta nastop je v meni vzbudil ideje za novo pesem, zato sem zelo ponosen, da je Sergei sodeloval v mojem novem videospotu. Je izjemno talentiran in predan umetnosti, kar je zame zelo navdihujoče. Vesel sem, da lahko spot delim še z vami.” Tudi Sergei je bil navdušen, ko ga je Hozier poklical za sodelovanje: „Presrečen sem bil. Ko sem slišal pesem, sem pomislil, da je Hozierju ponovno uspelo ustvariti mojstrovino.”

Novi singel je že navdušil na Hozierjevih koncertih po Severni Ameriki, ta teden pa je  v Lizboni že začel z evropsko turnejo, ki ga bo v novembru in decembru popeljala v večja evropska mesta, na primer Dunaj, Berlin, Oslo, Stockholm, Hamburg in London. 

Odzivi na Hozierjevo glasbo v zadnjem času so izjemni. Njegov EP ‘Nina Cried Power’ je prejel številne pohvale, o uspehu pa govori tudi 45 milijonov streamov od izida v septembru.

Hozier, s polnim imenom Andrew Hozier-Byrne, je večkrat nagrajeni pevec in pisec pesmi iz Irske. Svoj prvi album ‘Hozier’ je izdal oktobra leta 2014, iz albuma pa prihaja multi-platinasta in za grammyja nominirana pesem ‘Take Me To Church’.