Hrvaški duet Auguste z novim albumom: Daleko od svega

Vir: Universal Music

Gordana Marković in Ivana Lulić, nadarjeni hrvaški kantavtorici, ki ustvarjata pod imenom AUGUSTE, predstavljata nov studijski album!

Album z naslovom Daleko od svega je na voljo na vseh digitalnih glasbenih platformah:  http://Auguste.lnk.to/DalekoOdSvega  

Izid novega studijskega albuma sta glasbenici napovedali s singlom ‘Kad bi samo znao’, za katerega sta kasneje posneli tudi videospot. Spot je režiral Filip Tota. 

Album Daleko od svega je za dekleti drugi studijski album; nasledil je prvenec Sve što je nekada bilo važno iz leta 2015. Novi album prinaša devet avtorskih skladb, med njimi tudi single ‘Ruke’, ‘Trebam malo’ in ‘Prosinac’.

Tudi pri novem albumu sta Gordana in Ivana sodelovali s producentom Tomislavom Šuškom, vendar sta se dela tokrat lotili nekoliko drugače. V ustvarjanju novih skladb so jima namreč pomagali tudi člani spremljevalne skupine, Jerko Jurin, Marko Radić in Mihael Kurjančić.

„Drugega albuma sva se lotili na drugačen način, saj sva želeli v aranžiranje vključiti tudi fante iz skupine. Ob podpori Tomislava Šuška smo se v studiu na trenutke res dobro zabavali, ko smo se poigravali z raznimi neobičajnimi zvoki, z uporabo pisalnega stroja namesto tolkal, stekleničkami, trganjem papirja … Zame je bilo to popolnoma nova izkušnja. Vseh devet skladb je nastalo v izjemno kratkem obdobju in zato so besedila precej povezana, kar mi je zelo všeč. Všeč mi je koncept albuma, od katerega se nismo želeli oddaljiti niti pri grafični podobi; oboje skupaj tvori zaključeno zgodbo,” je ob izidu povedala Gordana Marković.

Ivana Lulić je dodala še nekaj besed o konceptu albuma. „Po izjemno dobrem sprejemu debitantskega albuma sva z Gordano v vsega skupaj nekaj mesecih napisali skladbe za novi album. Medtem sva se posvečali tudi osebnim projektom, zdaj pa se prav zares veseliva, da bova končno izdali album, ki je zaznamoval prav posebno obdobje v najinem življenju. Zagrebli sva pod površino, razširili sva svoje meje in moram reči, da sva zares napredovali, Gordana v skladanju, jaz v pisanju. Občutno sva se premaknili od predhodnega dela, vendar na nek način ostali svoji. Te pesmi so prežete s hrepenenjem, boleče iskrene so, in prav iz vsake veje oddaljenost, včasih prostorska, bolj pogosto pa tista osebna. Povsem logično se je zdelo, da mora biti ‘Daleko od svega’ naslov, ki bo najbolje predstavljal te skladbe.”

Nov studijski album Daleko od svega je luč dneva ugledal ob šesti obletnici delovanja Auguste. Svoj prvi studijski album z naslovom Sve što je nekada bilo važno sta izdali leta 2015, in glasbeniki kritiki so ga razglasili za enega najboljših albumov leta. Leto kasneje sta bili nominirani za hrvaško glasbeno nagrado porin v kategoriji najboljši novi izvajalec. 

Daleko od svega – seznam skladb:

  1. Trebam malo
  2. Kad bi samo znao
  3. Pomalo
  4. Čuda
  5. Koraci
  6. Poslat ćeš ga daleko
  7. Ostavlja me da čekam
  8. Ruke
  9. Prosinac