Hrvaško-slovenski duet RICH-MOND z VIDEOSPOTOM

Vir: Universal Music

Po tem, ko je hrvaško-slovenski didžejevsko-producentski duet RICH-MOND svojo debitantsko skladbo ‘Touch The Night’ ft. Victoria Richard predstavil radijskim postajam, smo dočakali tudi uradni videospot za skladbo. 

Videospot prikazuje poletno ljubezensko zgodbo, ki ne pozna meja, v njem pa nastopata nekdanja slovenska balerina Monika Zorko in Danijel Lindič, ki ga poznamo kot udeleženca resničnostnega šova Bar in televizijskega voditelja. Videospot sta posnela in režirala Ambrož Molan in Rok Papež (AM Media), za postprodukcijo pa sta poskrbela Velimir Grgić in Dario Lonjak (Pulsar Produkcija). Spot so snemali v Stari Baški na Krku, v Zagrebu in na letališču Cerklje ob Krki.

„Glede na ljubezensko tematiko skladbe, v kateri se prepletata melanholija in sreča, nisva želela videospota, ki bi se vrtel okrog naju, zato sva angažirala Moniko in Danijela, da v spotu zaigrata ljubezenski par,” je povedal Yakka iz dueta RICH-MOND. „Spot smo snemali več dni, saj smo čakali na lepo vreme, snemali pa smo tudi na različnih lokacijah. Veliko smo se vozili, improvizirali, pa tudi spreminjali načrte, vendar smo se uspeli držati osnovne ideje,” je še dodal.

RICH-MOND je sicer novo ime na svetovni glasbeni sceni, vendar ga sestavljata izkušena regionalna didžeja in producenta – Domagoj Jakić – Yakka iz Hrvaške in Robert Sotošek – Robbi iz Slovenije. S skupnimi močmi sta ustvarila skladbo, idealno za klube in plesišča po celem svetu, pri tem pa jima je pomagala tudi nadarjena mlada pevka iz Miamija, Victoria Richard, ki je skladbi s svojim žametnim glasom dodala prav poseben pečat. Pri ustvarjanju skladbe je sodeloval tudi avstrijski producent Nikodem, znan po delu s Klangkarussell in Felixom Jaehnom.

Duet RICH-MOND je nastal povsem spontano. Robbi je Yakka, enega najboljših hrvaških house didžejev in producentov, kontaktiral kar prek družabnega omrežja in mu predlagal, da bi sodelovala. Po izmenjavi idej sta prišla do zaključka, da oba želita ustvarjati glasbo na vrhunski, svetovni ravni, in tako sta skoraj pred letom dni začela z delom na debitantskem singlu. „Samemu sebi, pa tudi celotni glasbeni sceni sem hotel dokazati, da lahko v naših krajih ustvarjamo glasbo, ki bo prepoznana na svetovni ravni. Iskal sem vrhunsko ekipo, ki bi razumela moje ideje. In tako sem našel Yakko. Njegova produkcija je odlična, s svojimi remiksi pa je dokazal tudi svojo izjemno kreativnost,” pravi Robbi.

Zvok, ki ga ustvarjava, je podoben zvoku Disclosure, Robina Shulza in Ofenbach. Nisva se omejila na specifičen žanr in stil; najin cilj je ustvarjati dobro glasbo za čim širše občinstvo,” je povedal Yakka. V duhu te ideje sta si izmislila tudi ime, ki je kombinacija angleščine in nemščine: rich (angl. bogat) in mond (nem. luna), v njunem jeziku torej polna luna. „Želiva si ustvarjati glasbo, v kateri lahko uživaš v najrazličnejših situacijah. Glasbo, ob kateri lahko plešeš, uživaš na plaži ali pa se preprosto sproščaš ob večerji. Mislim, da nama je to uspelo!,” dodaja Robbi.

Z debitantskim singlom sta se didžeja začela ukvarjati že lansko poletje. Ko je pesem začela dobivati končno obliko, sta na predlog Yakke v proces vključila Victorio Richard, ki je singel obogatila s svojim izjemnim vokalom. „Takoj sva se strinjala, da bo Victoria popolna za najino skladbo. Vedela sva, da mora biti angleščina pevkin materni jezik, saj rezultat sicer ne bi bil primeren za prodor na tuje trge. S svojim čarobnim, čutnim glasom se je idealno zlila v najino zgodbo,” je pojasnil Robbi. Skladbo so snemali v Miamiju in v Zagrebu, piko na i pa je dodal Nikodem Milewski, avstrijski inženir in producent, zaslužen za velike uspešnice glasbenikov, kot so Klangkarussell, Felix Jaehn, Gryffin in Möwe.

Domagoj Jakić – Yakka je na hrvaški house sceni znan kot eden najboljših didžejev in producentov tega žanra. V svoji karieri beleži niz odličnih setov v klubih po Hrvaški in regiji, ustvaril je uspešne remikse za hrvaške glasbenike (Ivana Kindl, Detour, Nipplepeople, Krankšvester …) in sodeloval z glasbeniki kot so Barbara Tucker, Adrian Hour, Gary Caos in Angelo Ferreri. Pred kratkim je izdal tudi svoj debitantski samostojni album After Beach.

Robert Sotošek – Robbi je svojo glasbeno kariero začel v Sloveniji v devetdesetih, nato pa se je preselil v Švico, kjer je pritegnil pozornost agencije Music Service in postal njihov hišni didžej. Zadnja leta zime preživlja v Davosu, kjer vrti glasbo v znanem smučarskem resortu Bolgen Plaza.

Skladba je na voljo tudi na digitalnih glasbenih platformah po celem svetu: http://richmond.lnk.to/touchthenight