Imagine Dragons – Origins

Vir: Universal Music Slovenia

IMAGINE DRAGONS

„ORIGINS
ALBUM

Multiplatinasti in z grammyjem nagrajeni Imagine Dragons, ki v letu 2018 veljajo za največkrat streaman rock band, so izdali novi album “Origins”!

 Album je v digitalni obliki na voljo na naslednji povezavi: https://umsi.lnk.to/OriginsID

“Origins” je četrti studijski album skupine in sledi albumu “Evolve”, ki je izšel lani. “Novi album raziskuje novo, hkrati pa tudi ceni naše korenine,” je o albumu povedal glavni pevec Dan Reynolds, ki skupaj s kitaristom Waynom Sermonom, basistom Benom McKeejem in bobnarjem  Danielom Platzmanom tvori skupino Imagine Dragons. “Ko ustvarjamo, ustvarjamo brez mej in pravil. Vznemirja nas, ko odkrivamo glasbo, ki je za nas nova in drugačna,” je še dodal.

Imagine Dragons so pri nastajanju nove glasbe na pomoč priskočili producenti Joel Little (Lorde, Khalid),Mattman & Robin (Selena Gomez, Carly Rae Jepsen) in John Hill (Florence + the Machine) ter soustvarili zvok albuma Origins. Na njem Imagine Dragons mešajo rock, hip-hop, pop in folk, kar pa ne odvrne pozornosti od njihove najpomembnejše sestavine: besedil, ki včasih izražajo boleče delce lastnega zavedanja, a navsezadnje navdihujejo in poživljajo.

Album “Origins” prihaja 16 mesecev po izidu prejšnjega albuma “Evolve”, ki je v prvem letu od izida postal kar dvojno-platinast. Nominiran je bil tudi za grammyja in prinesel tri velike radijske hite:“Believer”, “Thunder” in “Whatever It Takes”. Imagine Dragons so deveti globalno najbolj poslušani izvajalci na  glasbeni platformi Spotify, ki mesečno šteje več kot 40 milijonov poslušalcev.