James Blake – Assume Form

0

Talentirani Britanec že celo desetletje premika meje glasbenega ustvarjanja. Tri leta po izdaji zadnjega studijskega albuma „The Colour In Anything” predstavlja težko pričakovani novi album  „Assume Form”, na katerem zveni bolj iskreno kot kadarkoli prej.

Album je na digitalnih glasbenih platformah na voljo preko naslednje povezave: https://umsi.lnk.to/AssumeForm

Na albumu „Assume Form” so se znašli nekateri izmed najboljših izvajalcev in producentov današnjega časa: raper Travis Scott („Sicko Mode”, „Goosebumps”, „Antidote”), mlada pevka Rosalía in producent Metro Boomin (Migos, Future, Drake, Kanye West), kar potrjuje, kako zelo je Blake cenjen kot izvajalec.

Blake je album napovedal s čustvenim singlom „Don’t Miss It“, ki je posvečen vsakodnevnim oviram, ki jih prinašata introvertiranost in želja po izolaciji:

Glasbenik tudi na novi izdaji ostaja zvest svoji glasbeni identiteti, ki jo zaznamuje nenehno prestopanje mej različnih žanrov, njegova besedila pa še vedno odražajo razmislek o duševnem zdravju in težnjo po doseganju notranjega miru.

 „Assume Form” bo moč slišati tudi v živo na turneji, ki bo aprila v Veliki Britaniji.

James Blake se je rodil leta 1988 v Londonu in že od malih nog kazal zanimanje za glasbo. Svojo prvo studijsko izdajo z naslovom „James Blake”, s katero se je predstavil širšemu občinstvu in si pridobil številne oboževalce, je objavil leta 2011. Sodeloval je s številnimi popularnimi glasbeniki, kot so Kanye West, Bon Iver, Kendrick Lamar in Jay-Z. Izdal je štiri studijske albume in za svoje delo osvojil tudi več nagradi in nominacij.

„Assume Form” – seznam pesmi
Assume Form
Mile High
Tell Them
Into The Red
Barefoot In The Park
Can’t Believe The Way We Flow
Are You In Love?
Where’s The Catch?
I’ll Come Too
Power On
Don’t Miss It
Lullaby For My Insomniac