Lady Gaga & Bradley Cooper – A Star Is Born Soundtrack

Vir: Universal Music Slovenia

LADY GAGA & BRADLEY COOPER

„A Star Is Born” OST
album

Lady Gaga in Bradley Cooper predstavljata soundtrack dolgo pričakovanega filma „A Star Is Born”! Soundtrack „A Star Is Born” je na digitalnih spletnih glasbenih platformah na voljo preko naslednje povezave: https://umhr.lnk.to/starisbornOST

Lady Gaga in Bradley Cooper predstavljata edinstveni album – uradni soundtrack za težko pričakovani film „A Star Is Born”, ki je hkrati tudi Cooperjev režijski prvenec. Na albumu so sodelovali producenti in ustvarjalci Benjamin Rice (Lady Gaga, Selena Gomez, 5th Harmony), Mark Ronson (Paul McCartney, Bruno Mars, Amy Winehouse), Andrew Wyatt (Liam Gallagher, Lorde), Julia Michaels (Justin Bieber, Selena Gomez, Demi Lovato) in Justin Tranter (Linkin Park, Fifth Harmony, Maroon 5).

 Na albumu se nahaja 15 dialogov in 19 pesmi, izmed katerih smo imeli eno priložnost slišalti že prej. Gre za pesem „Shallow”, ki jo izvajata Cooper in Gaga. Za pesem je na YouTubu na voljo tudi video, ki je sestavljen iz prizorov iz filma in šteje že okoli 18 milijonov ogledov.

Bradley Cooper si bo film zapomnil tudi kot svoj pevski debi, za revijo Vogue pa je povedal, da je za to zaslužena prav Lady Gaga. „Naučila me je, naj verjamem vase“, je rekel. Pohvalila ga je tudi Gaga:„Navdušil me je njegov glas. On poje iz duše. Očarala me je strast, ki jo je vložil v ta film in glasbo.”

„A Star Is Born” je zgodba o glasbeniku Jacksonu Maineu (Cooper) in pevki Ally (Gaga) . Spremlja njun odnos na odru in za njim. Bradley se je za vlogo naučil igrati kitaro in klavir, povedal pa je tudi, da je svoj lik oblikoval po Eddieju Vedderju, pevcu benda Pearl Jam. Gre za tretji remake filma iz leta 1937, poseben pa je tudi zaradi tega, ker gre za prvi visoko proračunski film, v katerem ima Lady Gaga glavno vlogo.