Letna inventura in najboljši spoti 2018

0

Hit tedna je stalnica Radia Zmaj že od njegovega nastanka in tudi ob koncu leta 2018 je čas za letno inventuro. Oddaja prinaša najboljše nove skladbe z domačih in svetovnih glasbenih lestvic, med katerimi je podobno kot leto pred tem prevladovala plesna glasba, popularne pa so bile tudi druge zvrsti. 

Hit tedna v prvi polovici minulega leta je potekal po starem vzorcu, z drugo polovico leta pa s sodelovanjem naših zvestih poslušalcev. Vsako nedeljo ob 18. uri vam predstavimo dva predloga, med katerima ves teden izbirate novi HIT TEDNA. Tega poslušate nato cel naslednji teden dvakrat dnevno, ob 10. in 18. uri na radiu Zmaj. Opisani koncept izbora ostaja tudi z novim letom 2019.

Mladih pevk, vmes pa tudi že znanih in izkušenih glasbenic, se je trlo v dolgi vrsti za izbor hitov in so nas preplavile. Že pogled na trenutno listo zadnjih osmih tednov, ki ga najdete pod rubriko hita tedna in vam omogoča poslušanje najboljših skladb zadnjih dveh mesecev, pokaže omenjene zmagovalke, teh pa je bilo še precej več skozi leto in zlasti skozi njegovo zadnjo četrtino. Vse sploh niso prišle na vrsto, zato pa jih lahko slišite v našem rednem glasbenem programu.

Minulo leto se je poslovilo tudi nekaj bolj ali manj znanih glasbenikov, dvema smo posvetili tudi hit tedna. Sredi aprila nas je zapustil svetovno znani DJ Aviicci, s pravim imenom Tim Bergling, šele v starosti 28 let in pol, sredi poletja (29. julija) pa velikan dalmatinske pesmi Oliver Dragojević. Njuni verjetno največji uspešnici Wake Me Up in Cesarica ste tudi izbrali za hit tedna, saj smo naredili izjemo in smo ju uvrstili na glasovanje, kjer sta zbrala rekordno število vaših glasov.

Kot smo že pisali v enem od prejšnjih člankov, pa so brez tedenske zmage ostale nekatere velike uspešnice z vrha lestvic. “Luzerja” sta postala velika plesna hita In My Mind (dvojec Dynoro in Gigi D’Agostino) in Promises (dvojec Calvin Harris in Sam Smith), nazadnje pa tudi mlada ameriška pevka Ava Max, ki trenutno zaseda prvo mesto na večini lestvic po svetu. Zato vam spodaj ponujamo njihove spote, skupaj s Petrom Grašom in Nino Badrić, ki sta bila najbolj poslušana v vseh republikah bivše skupne države. V nadaljevanju pa si lahko še enkrat privoščite spote desetih izbranih hitov tedna.

NAJBOLJŠI SPOTI v letu 2018

5 hitov “luzerjev” Radia Zmaj v letu 2018:

DYNORO, GIGI D’AGOSTINO – IN MY MIND

CALVIN HARRIS, SAM SMITH – PROMISES 

AVA MAX – SWEET BUT PSYCHO

PETAR GRAŠO – AKO TE PITAJU

NINA BADRIĆ – REKAO SI

 

10 hitov tedna Radia Zmaj v letu 2018:

CALVIN HARRIS, DUA LIPA – ONE KISS

ARIANA GRANDE – THANK U NEXT

MANCA ŠPIK – KJER POMOL POLJUBI MORJE

GAJA PRESTOR – DECEMBRA

GEORGE EZRA – SHOTGUN

RUDIMENTAL – THESE DAYS

NIPKE – INA

HELENA BLAGNE – KAR BO, PA BO

DAVOR BORNO – DUKATI

ZDRAVKO ČOLIĆ – NIČEG NIJE BILO IZMEĐU NAS