Luka Basi ob novem singlu najavil izid svojega prvega albuma

0
Vir: nika.si

V samo dveh letih in pol Luka Basi žanje uspeh za uspehom in podira meje. Simpatični pevec, zaljubljen v dalmatinsko glasbo, z vsako novo skladbo svoji publiki razkrije svojo dobroto, odprtost in talent ter tako ukrade na tisoče src.

Fotografija osebe Luka Basi.Luka Basi je tik pred izidom svojega prvega CD-ja napovedal veliki koncert v ljubljanskih Križankah, konec septembra, in naznanil prvo sodelovanje na najbolj cenjenem glasbenem festivalu na Hrvaškem! Ko je izvedel, da bo na letošnjem Splitskem festivalu publiki predstavil svoj novi hit Kad vidin Boga uživo je dobesedno skakal od sreče, saj je na takšno priložnost čakal in upal, od kar je prvič zapel.

»Že kot otrok sem sanjal o nastopu na Splitskem festivalu. Navdušile so me vse pesmi, ki so bile tam izvedene in bodo ostale za vedno. Priznam, da bolj ko se festival bliža, večjo tremo imam, saj mi veliko pomeni, da se z dobro izvedbo publiki zahvalim za zaupanje. Verjamem, da bom pesem odpel dostojno in da jo bodo ljudje vzljubili, saj so pozitivni odzivi publike največja motivacija za vsako novo skladbo,« je iskreno povedal Luka Basi, ki je navdušen nad komentarji, da je novi singl himna vseh žena, zaradi katerih so moški v življenju našli smisel.

Za glasbo in besedilo sta poskrbela Basijeva redna sodelavca Raay in Nenad Ninčević, aranžma pa je delo ekipe Raay Music, ki jo sestavljajo Raay, Branimir Levac in Krešimir Tomec.

Basi je videospot v režiji ekipe Neo Visuals snemal na pravljičnem in hkrati nevarnem otoku Pag, a nič, ne kače, sončarica in praske, jim niso preprečili, da bi posneli dih jemajoče kadre.

In prav na dan Splitskega festivala, 6. julija, Luka Basi, svojim oboževalcem pripravlja veliko presenečenje. Končno bo izšel njegov dolgo pričakovani prvi album, ki ga je poimenoval kar Luka Basi. Prvenec pa bo poleg skladbe Kad vidin Boga uživo, zajemal tudi vse dosedanje Basijeve hite, kot so Istrijanko, ružo moja, Sedam Noći, Nisam ja od jučer, Ružo bila, Solo, Kombinacija, U bijelom

Letošnje leto bo za Luko Basija najaktivnejše do sedaj, saj nastop na Splitskem festivalu, številni koncerti, promocija albuma po Sloveniji in na Hrvaškem zahtevajo veliko priprav in prevoženih kilometrov, a Basi se izzivov, ki so nekoč bili le sanje, izjemno veseli.