Doma Glasbene novice Lusterdam – do konca decembra koncertno

Lusterdam – do konca decembra koncertno

Vir: BOOMBOX

V nastajanju nov glasbeni material

Lusterdam, band, ki ste jih spoznali in jih še spoznavate preko skladb ‘Mesec’, ‘Lepo mi godrnjaš’, ‘Moram’ in prvenca ‘Lepo mi godnjaš’, ki so ga izdali letošnjo jesen, so se po izidu albuma podali na odre. V decembru bodo tako nastopili v Ljubljani (21.12.) in v Domžalah (25.12.). Koncert, ki ga pripravljajo v Ljubljani, bo v petek, 21. decembra v CSK France Prešeren. V goste so povabili tudi kolege Lumberjack. V Domžalah pa bodo nastopili v torek, 25.12., na božičnem koncertu. Lusterdam pa imajo koncerte že napovedane tudi za prihodnje leto.

Lusterdam so že takoj ob izidu prvenca napovedali, da bodo kmalu predstavili nov glasbeni material. In besede so podkrepili tudi z dejanji, saj na koncertih igrajo tudi nove, še ne objavljene skladbe – morda vam v ušesih odzvanja ‘Kjer drevesa rastejo počasi’, ki so jo izvedli tudi na jutranjem koncertu na Val 202 pri Andreju, morda kakšna druga? Lusterdam obljubljajo, da bodo del prihajajočega leta preživeli v studiu, kjer bodo nove skladbe  dodelali in posneli. In kakšno od njih boste lahko slišali kmalu!

Lusterdam so band, ki ga sestavljajo sami filmarji: gonilna sila Hieronim Vilar (vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in Ven Jemeršič (bas). Poznajo se že leta in že dolgo prijateljujejo, saj skupaj delajo v video industriji (filmi, oglasi, tv oddaje …). Ker se vsi ukvarjajo tudi z glasbo je bila pravzaprav logična posledica njihovih druženj skupen band. V letošnjem letu so nato nase resno opozorili najprej z naslovno skladbo albuma ‘Lepo mi godrnjaš’ in pred poletjem še s singlom ‘Moram’, 25. septembra pa so izdali prvenec ‘Lepo mi godrnjaš’ in skladbo ‘Mesec’.

Za novosti iz tabora Lusterdam spremljajte njihovo spletno stran.