Mark Knopfler – Down The Road Wherever

MARK KNOPFLER

„DOWN THE ROAD WHEREVER”
album

And I’ll be out of this place

And down the road wherever

There but for the grace, etcetera

I’ll see you later somewhere down the line

I’ll be picking my way out of here

One song at a time

Besedilo iz pesmi “One Song At A Time”

Mark Knopfler je izdal svoj deveti solo studijski album z naslovom ‘Down The Road Wherever’.

Album je v digitalni obliki na voljo na naslednji povezavi: https://umsi.lnk.to/MarkKnopflerDTRW

Novi album ‘Down The Road Wherever’ prinaša 14 novih pesmi. Navdih zanje je Mark Knopfler dobil vsepovsod, med drugim tudi v svojih zgodnjih dneh v Deptfordu z Dire Straints. Mark ima pesniški dar, da v svoja besedila vpelje detajle in s svojim toplim glasom ter kitaro ustvari pesmi, ki jemljejo dih in vznemirjajo.

“‘Down The Road Wherever’ je verz iz pesmi ‘One Song At A Time.’ Prijatelj Chet Atkins mi je nekoč povedal, da se je iz revščine izkopal z eno pesmijo naenkrat in to je ostalo v mojih mislih. Prišel sem do starosti, ko sem v življenju napisal že kar nekaj pesmi. ‘Down The Road Wherever’ se zdi kot nekaj, kar sem vedno počel,” je povedal Mark Knopfler.

Knopfler je za ustvarjanje albuma izbral glasbenike, s katerimi sodeluje že več let. Spodbudil jih je, da so materialu dodali svoj pečat, a pri tem ohranili bistvo vsake pesmi. Pri produkciji albuma je Knopflerju pomagalGuy Fletcher. Album je bil posnet v londonskih British Grove Studios. Bend sestavljajo Mark Knopfler, Jim Cox, Guy Fletcher, Nigel Hitchcock, Tom Walsh, John McCusker, Mike McGoldrick, Glenn Worf, Ian ‘Ianto’ Thomas in Danny Cummings. Pridružili so se jim tudi Richard Bennett, Robbie McIntosh in Trevor Mires, spremljevalne vokale pa so dodali Imelda May, Kris Drever, Lance Ellington, Beverley Skeete in Katie Kissoon.

Vse pesmi je napisal Mark Knopfler (z izjemo ‘Just A Boy Away From Home’, pri kateri si zasluge deli z Rodgersem and Hammersteinom, saj v pesmi uporabi delček himne navijačev nogometnega kluba Liverpool ‘You’ll Never Walk Alone’).

Mark Knopfler je predhodno izdal že 8 solo albumov. Kot producent je poskrbel za svoje albume in tudi za albume drugih izvajalcev, kot sta Bob Dylan in Randy Newman. Leta 2012 je prejel prestižno nagrado Ivor Novello za življenjske dosežke.