Mimi Mercedez – “Mržnja”

0
Vir: Universal Music Slovenia

MIMI MERCEDEZ
„Mržnja”

[album]

„Album „Mržnja” je bistvo vsega, za kar menim, da rap predsavlja – kombinacijo starega in modernega zvoka, otroškosti in resnosti, hladnokrvnosti in najiskrenejših čustev … Vse to je rap.” – Mimi Mercedez

Mimi Mercedez je novi album napovedala z dvema singloma, danes pa prinaša tudi popolnoma novo izdajo z naslovom „Mržnja”. Mimi trdi, da album predstavlja vse, kar rap mora biti, poslušalci pa bodo o tem lahko presodili ob poslušanju dvanajstih novih pesmi.

Album „Mržnja” je na digitalnih glasbenih platformah na voljo preko naslednje povezave: https://Mimimercedez.lnk.to/Mrznja

„To je album, na katerem sem si dovolila več spontanosti in iskrenosti kot kdajkoli prej. To je tveganje, saj na tak način ljudim nudiš vpogled v svojo pravo podobo in ne samo v nek lik, ki se ustvari v namene promocije nekaterih stvari, v katere verjameš, ampak menim, da je to edina prava pot do zrelosti,” je ob izidu albuma povedala Mimi.

Mimi Mercedez je regionalno znana po svoji miselnosti, ki neguje hip hop kulturo in ne skriva svoje ljubezni do tradicionalnega rap zvoka. Izdala je tudi, katera izmed pesmi z albuma je njena najljubša: „Najpomembnejši del hip hop kulture je po mojem mnenju ulična filozogija brez šolskih usmeritev in elitističnih ovir, zato je pesem, ki mi je najbolj pri srcu in s katero zaključujem svoje „Mržnja” obdobje „Ljudi te vole kada si mrtav”.”

Mimi je album napovedala s singloma „Kučke” in „Mržnja”.  Prvo je pospremila z videospotom in je ena izmed pesmi, ki so nastale v freestyle nizu ob izzivu „pesem na dan”, ki sta si ga za dva meseca zadala Zartical in Mimi. Pesem „Mržnja” pa je inspiracija za naslov albuma.