”Morda pa nekoč” – novi album Gregorja Avsenika z Ansamblom Saša Avsenika in Moniko Avsenik!

Vir: boombox.si

GREGOR AVSENIK

NOVI ALBUM ‘MORDA PA NEKOČ’

Album posnet z Ansamblom Saša Avsenika in gostjo Moniko Avsenik!

Izid: četrtek, 29.11.2018

 

Danes, v četrtek, 29. novembra, pri Založbi RTV Slovenija izhaja nova zgoščenka Gregorja Avsenika z Ansamblom Saša Avsenika in gostjo Moniko Avsenik z naslovom ‘Morda pa nekoč’. Kitarist in avtor Gregor Avsenik, najmlajši sin legendarnega Slavka Avsenika, je že lani združil moči s svojim sinom, harmonikarjem Sašem Avsenikom, na snemanjih pa se jima je pridružila še tretja glasbenica v družini, Gregorjeva hči in Saševa sestra, Monika Avsenik.

Izid albuma sta že napovedali skladbi ‘Morda pa nekoč’ in ‘Gorenjska polka’.

Na albumu ‘Morda pa nekoč’ je petnajst skladb, ki so nastale v letih Avsenikovega ustvarjanja. Njihovi avtorji so tako Gregor Avsenik ter njegova oče Slavko in stric Vilko, legendi in graditelja narodnozabavne glasbe, ki sta s svojim ansamblom, Ansambel bratov Avsenik, pred leti žanru tlakovala pot. Njuni otroci, med njimi tudi Gregor, in vnuki, med njimi tudi Sašo in Monika, že leta negujejo očetovo, stričevo in dedkovo glasbeno zapuščino in ustvarjajo svojo avtorsko glasbo.

Gregor Avsenik ima na sodelovanje z bratoma Avsenik nepozabno lepe spomine in se hkrati zaveda, da je imel velik privilegij, da sta tudi zanj ustvarjala skladbe, ki jih še danes rad preigrava. Tako sta na album, ki je pred vami, našli pot skladbi ‘Grand prix polka’ in ‘Bela laboda’, Gregorjevi najljubši, ter skladbe bratov Avsenik, katerih priredbe so Gregorju v poseben izziv (‘Gorenjska polka’‘Melodija za tebe’). Prav tako pa boste na albumu slišali Gregorjeve avtorske skladbe, ki jih je ustvarjal za lasten Ansambel Grega Avsenika: skladbi ‘Monika’ in ‘Kje si b’la Nataša’ sta posvečeni njegovima hčerama, skladba ‘Tečka mala’, posvečena njegovim sinovom, in nenazadnje ‘Spomin na Pariz’, posvečena Gregorjevi ženi Katarini. Prav posebno mesto na albumu pa ima skladba ‘Morda pa nekoč’, ki jo je Gregor posvetil svojemu očetu Slavku. Slednjo ob Gregorju izvajata tudi Sašo in Monika, ki povezujeta družinsko tradicijo treh generacij. Album ‘Morda pa nekoč’ prinaša tudi skladbo ‘Nesi me, nesi (Srečanje)’ – skladba, ki je nastala pod peresom bratov Avsenik že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja je letos dobila sodoben aranžma in prvič tudi besedilo, odpela pa jo je Monika Avsenik. Poleg omenjenih skladb je na albumu še nekaj draguljev iz bogate glasbene skrinje družine Avsenik.
 
Album ‘Morda pa nekoč’ je že v prodaji!