Mumford & Sons – Delta

Vir: Universal Music Slovenia

Mumford & Sons predstavljajo četrti album „Delta”. Poslušate ga lahko na naslednji povezavi:https://umsi.lnk.to/DeltaMumford

Mumford & Sons (Ben Lovett, Marcus Mumford, Ted Dwane in Winston Marshall) so novi album posneli v The Church Studios v Londonu, za produkcijo albuma pa je poskrbel Paul Epworth. Z albuma so predhodno že predstavili singla „Guiding Light” in „If I Say”. Izid pesmi „Guiding Light” so pospremili z videospotom in lyric videom, za „If I Say” pa so pripravili lyric video.

Četrti studijski album „Delta” prihaja na dan začetka njihove velike svetovne turneje, v sklopu katere bodo imeli 60 koncertov. Dvakrat bodo nastopili tudi v newyorškem Madison Square Gardnu. Začeli bodo s koncerti po Veliki Britaniji, nadaljevali po ZDA, preostanek Evrope pa bodo obiskali od aprila do junija 2019. Datume turneje si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://www.mumfordandsons.com/tour/ 

Mumford & Sons so debitantski album „Sigh No More” objavili leta 2009. Štiri leta kasneje so si z drugim albumom „Babel”, na katerem se nahaja njihova najbolj znana pesem „I Will Wait”, prislužili grammyja za album leta. Leta 2015 so izdali tretji album „Wilder Mind”, „Delta” pa je njihov četrti album, ki ohranja elektronski zvok, primeren za festivalska občinstva, a mu doda še intimen pridih in navdušenje, katerih kombinacija Momford & Sons upravičeno dela enega največjih bendov zadnjih let.

“Delta” je album, poln različnih odtenkov, barv in občutkov. Album obeležuje deset let od nastanka benda in črpa iz njihovih bogatih izkušenj. Gre za ganljivo zbirko pesmi, ki so, tako v glasbenem kot tudi v smislu besedil, bolj intimne in hkrati razsežne, kot kdajkoli prej. Pesmi so introspektivne in razmišljujoče, a ohranjajo ekstatično dinamiko, primerno za stadionska občinstva. “Delta” je gotovo album, ki bo v njihovi karieri pustil velik pečat.