NANA MILČINSKI s singlom POLETNI SPOMINI napoveduje NOVI ALBUM!

Vir: Anja Pavlin PR

NAPOVED NOVEGA ALBUMA!!!

NANINE PESMI – PRVIČ UGLASBENA ZBIRKA PESMI FRANA MILČINSKEGA – JEŽKA

POLETNI SPOMINI napovedujejo izid glasbene slikanice NANINE PESMI. To je tretja Nanina plošča (ŠE ENA POMLAD, 2013; OD TOD DO VESOLJA, 2014) v sklopu obujanja poezije njenega dedka, Frana Milčinskega – Ježka.

Skladba je idealna za čas, ko se poletje poslavlja in nebo prekrivajo dišeče jesenske meglice. Govori o časih, ko je bila Nana še zelo majhna in sta bila z dedom na obali. Nano so motili valovi, ker so se ji prikradli v čevlje in se zato ni mogla v miru igrati.

Prikliče nostalgijo po minulem poletju, morda pa tudi po poletjih pred tem. Ko Ježek pripoveduje skozi interpretacijo svoje ljubljenke, se prebudi marsikatero čustvo.

BESEDILO: Frane Milčinski – Ježek
GLASBA: Anja Pavlin, Jan Medle, Peter Penko
VOKAL: Nana Milčinski
SPREMLJAJOČI VOKAL: Anja Pavlin
KITARA: Jan Medle
PRODUKCIJA, PROGRAMIRANJE, MIKS: Peter Penko
MASTERING: Torulsson

DARILO VNUKINJI

Gre za najlepše darilo ljubečega dedka svoji vnukinji. Čudovita zbirka pesmi, ki jih je legendarni slovenski pesnik, pisatelj in humorist, Frane Milčinski – Ježek, napisal za in o svoji vnukinji Nani, priznani dramaturginji, režiserki in igralki. Gre za odnos med dvema umetnikoma, preplet dveh generacij, unikaten, izjemen in zato pomemben za slovensko kulturo. Pesmi predstavljajo enkraten in neskončno dragocen del slovenske kulturno-umetniške dediščine. Tudi danes so namreč Ježkova dela še kako aktualna in relevantna, podana na povsem svojevrsten način. Namen je z glasbo približati to poezijo otrokom in mladim ter tudi tistim starejšim, ki imajo Ježka radi, pa morda tega dela njegove poezije ne poznajo.

Pričujoče pesmi so že izšle v sklopu zbirke poezij Preprosta ljubezen, kot uglasbene pa še nikoli.

Glasbeni producent in skladatelj skladb je Peter Penko, kar je nadaljevanje uspešnega sodelovanja med Nano Miličinski in Petrom Penkom. Na prihajajočem albumu so svoj pečat pustili tudi skladatelji: Anja Pavlin, Jan Medle, Janez Dovč, Jani Hace, Tomaž Okroglič in Barbara Kobal.

Glasovno interpretacijo bo prispeval tudi Janez Hočevar – Rifle.

Zgoščenka bo izšla v sodelovanju z ZAVODOM MORPHEUS in ZALOŽBO SANJE skupaj z otroško slikanico, ki jo je ilustrirala Mojca Fo.