Nana Miličinnski predstavlja novi singel

0

NOVI SINGEL IZ ALBUMA NANE MILČINSKI – NANINE PESMI

»Ježek ni le ježek, zdaj je tudi dedo.«

Pomlad je tu, z njo pa vesela novica! Predstavljamo novi singel iz albuma Nanine pesmi z naslovom Za objavo je prišla novica!

Besedilo na albumu je med vsemi Naninimi pesmi nastalo prvo  ko je Ježek postal dedo. Takšna vest pa mora v svet – saj ni več prvi april, da bi si jo kar izmislili.

Besedilo: Frane Milčinski – Ježek
Avtor glasbe: Jani Hace
Vokal: Nana Milčinski
Bas kitare, kitare, programiranje: Jani Hace
Harfa in spremljevalni vokal: Astrid Kljun
Recitacija : Janez Hočevar-Rifle
Miks in produkcija: Peter Penko
Mastering: Torul Torulsson
Zgoščenka je izšla v sodelovanju z ZAVODOM MORPHEUS in ZALOŽBO SANJE.

VABIMO!
V bližnji prihodnosti NAJAVLJAMO tudi dva koncerta:

  • 18. 6. 2019 ob 21. uri na CELJSKEM GRADU v okviru FESTIVALA CELJSKI GRAD
  • 16. 7. 2019 ob 21. uri v Ljubljani v oviru Festivala NUK.

 

PREBERITE RECENZIJO PLOŠČE: “V glasbeno obleko je Ježkove pesmi odelo sedem skladateljic in skladateljev (Anja Pavlin, Peter Penko, Jan Medle, Janez Dovč, Jani Hace, Tomaž Okroglič Rous, Barbara Kobal), aranžirane pa so v sodobni maniri radijsko poslušljivega pop šansona, kar bi lahko pomenilo, da jih bomo pogosto slišali na radijskih postajah, ali drugače: upamo, da jih radijski glasbeni uredniki ne bodo prezrli. Poleg tega to pomeni tudi, da ne gre nujno za poskočno glasbo za kratkočasenje, to ni »entertainment«, temveč gre večinoma za bolj refleksivno glasbo, ob kateri so k razmisleku vabljeni zlasti zreli poslušalci, ki se večinoma jemljejo preveč resno, tempo življenja pa jim vedno ne omogoča refleksije in razmisleka. Tudi ena od poskočnejših pesmi, Čindrasa, čindrasa, ni hit za veselice, temveč v bolj veselo obleko odeto samoironično razmišljanje o medgeneracijskih razlikah, ki jih je Ježek znal seveda spretno zapisati, njegova vnukinja pa, zdaj tudi sama odrasla oseba, ve, kako in kaj je s tem. Pesmi seveda ostajajo njene in s pričujočo ploščo jih je tudi za vedno poosebila.” Matej Kranjc (GLASNA, 22. 3. 2019)