Novi projekt in single legende novega vala!

0
Vir: Dallas Records; Foto: Borislav Pesić Blagoja

SACHER

‘MENE NISI NIKAD VOLILA’

Novi projekt in single legende novega vala!

“Električni sitar popolno zveni v skladbi in nisem seznanjen, da bi ga kdo kdaj uporabil v glasbi v teh krajih. Imam tudi 12-strunski Rickenbacker, akustično kitaro na open G uglasitev in moj dragi EB-0 Gibson iz leta 1964 ter piccolo snare… Kaj vse sem šele uporabil na albumu, ki prihaja kmalu – Kyma, sikusi, antara, charango, električni klavirji, kitare brez pragov, škržati Algarvea, trg v Lagosu in v Rovinju, glavna železniška postaja, Brankina posoda za solato…” (Srđan Sacher)

SACHER je novi bend Srđana Sachera, ustanovitelja legendarnih Haustor in Vještice, avtorja številnih hitov kot so ‘Moja prva ljubav’ (Djevojke u ljetnim haljinama)‘Totalno drukčiji od drugih’‘Volim slušati radio’ , ‘Ne-običan dan’‘Kradljivac srca’‘Zlato’, skladatelja, ki se je v svoji bogati karieri preizkušal ne samo v popularni glasbi, temveč je bil tudi v glasbi za gledališče, film in televizijo.

Bend se predstavlja s singlom ‘Mene nisi nikad volila’, s katerim najavljajo tudi skorajšnji izid albuma z vznemirljivim naslovom ‘Biser, ambra, jantar’, na katerem bomo lahko poslušali 14 pesmi in na katerem bomo lahko slišali, kot obljublja Sacher, veliko pozabljenih instrumentov – sitar, 12- strunski Rickenbacker, antaro, sikuse, električne klavirje, kitare brez pragov pa vse do škržatov, trga v Lagosu in v Rovinju, glavne železniške postaje in Brankine posode za solato.

Single spremlja tudi originalni videospot v režiji Tvrtka Vidokk Barišića.

“Single je, kot tudi ves ostali material, posnet v mojem glasbenem ateljeju, miksan in produciran je v ‘Dim Dam Dus’ studiu Zvonimira Duspera Dusa, ki je odlično opravil delo. Bend pa…bend se smejal, ko so slišali verze: “Samo se uzrujam kad vidim kak si stara”. Rekli so – to govoriš o sebi, kajne? …..res so pravi Kolumbo detektivi! :)”

Glasbo in besedilo je napisal Srđan Sacher, v aranžmaju pa se mu pridružujejo ostali člani benda, ki ga poleg Sacherja na basu sestavljajo na klavirju in Kymi Filip Riđički (vokal, tolkala), Ivan Beuc (6- in 12-strunska kitara, bariton kitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična in električna kitara, spremljevalni vokal), in Dragan Brkljačić Faca (bobni, tolkala).