Ob izidu ilustrirane zbirke pesmi in albuma Nanine pesmi tudi novi singel

Vir: Anja Pavlin PR

FRANE MILČINSKI – JEŽEK: NANINE PESMI

Ob izidu ilustrirane zbirke pesmi in albuma Nanine pesmi tudi novi singel,

VESOLJE BREZ KONCA IN KRAJA.

»Ne misli pa, da to že vse je, kdo zvezde v nebesu prešteje.«

Vesolje brez konca in kraja je eno izmed Naninih najljubših besedil, ki jih je dedek napisal zanjo in drugi singel iz albuma, ki ga pošilja na radijske postaje. Spominja jo na čase, ko jo je čuval in iskal vse možne načine, da bi jo zabaval in da bi čas minil. Govori o neskončnosti sveta in domišljije in otroškem čudenju nad vsem tem. Spomni jo na Descartesovo misel:

»Kdor je resnično iskalec resnice o sebi in svoji poti, mora vsaj enkrat v življenju podvomiti, globoko, kot je le možno, v sebe in svoje početje.« (Descartes, Principi filozofije, 1644).

GLASBA: Anja Pavlin, Jan Medle, Peter Penko
VOKAL: Nana Milčinski
SPREMLJAJOČI VOKAL: Anja Pavlin
KITARA: Jan Medle
PRODUKCIJA, PROGRAMIRANJE, MIKS: Peter Penko
MASTER: Torulsson

Zvrhan koš ljubeznivih navihanosti, mesečevih solz, krotenja morja, zvokov smeha na vrtiljaku ringaraje, čiračarnih iger, sončnih kažipotov ter žlahtnega soka življenjskih resnic in modrosti se s Franu Milčinskemu – Ježku lastnim iskrenjem prekopicuje po Naninih pesmih. Čudovito zbirko pesmi je legendarni slovenski pesnik, pisatelj in humorist napisal za in o svoji vnukinji Nani. Pesmi predstavljajo enkraten in neskončno dragocen del slovenske kulturno-umetniške dediščine. Še več: z Naninimi pesmimi se prvikrat zgodi, da zbirka Ježkovih pesmi doživi uglasbitev; s svetlim, božajočim glasom jih odpoje kar sama – sedaj odrasla – vnukinja Nana! Najlepše darilo ljubečega dedka svoji vnukinji je s samobitno, čudesno potezo čopiča v sliko izsanjala Mojca Fo.

Pozdravljen, čar ljubezni! Nanine pesmi s struno preproste in globoke čustvene topline osončijo srce.