Plešite, žgečkajte se, zaljubite se in pojte z nama!

0
Vir: Dallas Records

SPOZNAJTE DEŽEVNE »RAZDRAGANCE«!

CD + SLIKANICA KMALU V PRODAJI!

// IVANKA IN MRLE & OTROŠKI ZBOR KAP //

Plešite, žgečkajte se, zaljubite se in pojte z nama!

Vesela avtorja Ivanka Mazurkijević in Damir Martinović Mrle sta posnela otroški album z naslovom »Deževni razdrganci«, kjer skozi otroško glasbeno zgodbo prinašata tudi vizualno stvaritev glasbenih  idej – istoimensko slikanico, ki je nastajala v enaki zgodbi o Deževnih razdragancih pijateljice Lane Letović Perčin! Kontekstualno in glasbeno sta miselno in srcu Ivanka in Mrle odpotovala v bližnjo sobo polno otrok – v otroški pevski zbor Kap iz Reke in tam sta našla pomoč v ideji in izvedbi.

»Našli smo se v želji, da bi bil vsak dan HA HA HI HI HI DAN«, vsak drugi je lahko »PIKNIK« kjer nimamo skrivnosti, imamo pa polno košaro »NJAMA NJAM« hrane. Dež otroškega zbora KAP ne moti, ko pa si želijo sonca v daljini vidijo, kako k njim na obisk prihaja »ALISA« in v roki drži »BALON«. Seveda moramo biti vedno zaljubljeni – v sebe in v druge, a s skladbico »TEŽKE ČRKE« končujemo pred počitkom z veselo borbo v »BOJU Z BLAZINAMI«,  na koncu pa nas čaka »ČIČA MIČA«, vesela in lepa pesmica za otroke«, poročata Ivanka in Mrle.

Avdio popotovanje sestavlja deset novih avtorskih skladb, v katerih lahko prepoznate »Aliso«, katere lik je nastal v istoimenski predstavi v reškem ZKM-ju. Naslednja je »Njama njam«, ki je prav tako nastala v istoimenski otroški oddaji na HRT. Ostalih osem je nastalo to zimo pod peresom Ivanke Mazurkijević in skupne glasbene igre z Damirjem Martinovićem Mrletom.

Močan zbor, ki je sodeloval na vseh skladbah razen »Jastučevanje« in »Čiča Miča«, je otroški pevski zbor KAP, otroški glasovi v »Njama njam« pa so Roža Martinović, Kata Vlaho in Eva Adrijana Martinović, ki je hkrati tudi avtorica besedila »Balon«. Na tem glasbenem potovanju v pesmi »Alisa« se je ustvarjalcema pridružil tudi Massimo Savić, na kitari je bil producent, snemalec in kitarist LET 3 Matej Zec, in citrah v »Balonu« se jim se pridružil Ivan Valušek, produkcijo tega otroškega albuma pa podpisuje Iztok Turk.

Uradna promocija CD izdaje in slikanice nas čaka v sredo, 10.7. v parku Vladimira Nazora na Reki.

»Začeli smo s Toboganom in hvala Jeleni Minić! Vidimo se na promociji na Togboganovem Pikniku! Veste kdo ima rojstni dan 10.7.? Nikola Tesla! Brez njega nebi slišali niti nas. Plešite, žgečkajte se, zaljubljajte se in pojte z nama«, nam veselo sporočata Ivanka in Mrle.

Ivanka se je skozi leta ustvarjanja »Dizalice«, »Čarobne ploče« in sodelovanjem na desetinah otroških predstav kot so »Crtančice«, »Bemba i mina«, »Ježeve kućice«, »Krava Ružica«, »Kamenje«, »Knjiga o džungli«, »Alisa« in številne druge, ki okrožajo hrvaške otroke in Ivana uživa z njimi ustvarjalno, igralsko, avtorsko, glasbeno in voditeljsko.

Damir Martinović Mrle ustvarja glasbo za mnoge predstave med drugim tudi za “Ježeva Kućica”, “Alisa”,“Knjiga o džungli” in oddaje “Njama Njam”.

Njun predhodni skupni otroški projekt je film Tomislava Mršića »Skrivni prijatelj«, ki je nastajal pozimi. Kot njihov »odrasli« skupni projekt pa sestavljajo “Mr.Lee&IvaneSky” v sklopu katerega so izdali nekaj soundtrack verzij in gledališko prirejenih skladb “Sonja i bik”, “Kauboji”, “Colours”, “Mačka na vrućem limenom krovu”, letos pa bodo v sklopu festivala »SAILOR« izdali tudi istoimenski album.

Izdaja je nastala s podporo in v sklopu Programske smeri Otroška hiša, ki je del projekta Rijeka 2020 – Evropska prestolnica kulture, ki je zagotovil fotografije avtorice Tanje Kanazir.