Ponedeljki ne obstajajo in svoboda je neskončna

0

VAGABUNDA

Ponedeljki ne obstajajo in svoboda je neskončna
Nova skladba ”Express 505”

Duo Vagabunda predstavlja novo skladbo ‘Express 505’. Čeprav skladba nosi angleški naslov, je njena zgodba povedana v slovenskem jeziku. Skladba ‘Express 505’ je drugi del tridelnega koncepta, ki sta ga Vagabunda začela s skladbo ‘Annie More’.

Vagabunda sta prvi del tridelnega koncepta, skladbo ‘Annie More’predstavila preteklo leto. Annie More, melanholična, umirjena skladba govori o osebi, naveličani svojega vsakdana in prepričani, da mora oditi nekam, kjer je prijetno in prijazno. ‘Express 505’ je nadaljevanje te zgodbe: ‘Express 505’ nudi novo priložnost – za idealno življenje in udobje se je potrebno le odreči spominom, idejam, težavam, skratka vsemu, kar te dela tebe, v zameno za novo življenje kot iz kataloga. Vlak, na katerem smo z duom Vagabunda, se bo na koncu ustavil na posebni postaji, zadnjem delu trilogije. A do takrat razmislite, ali bi vstopili na tak vlak in prisluhnite skladbi tudi tukaj:

Vagabunda sta Jure Jurca in Matevž Pavčnik, ki se od odra do odra klatita že od leta 2013. Akustični duet je svojo esenco našel v preigravanju glasbe, ki sta jo poslušala kot mulca – a ker vsak mulc odraste, sta odrastla tudi Vagabunda in v svoj repertoar že kmalu po nastanku dodala prve avtorske skladbe, ki so izšle na EP-ju ‘Away’. Tri leta in mnogo klateških izkušenj po odrih doma in po svetu kasneje sta izdala album ‘Open’, ki je izšel na gramofonski plošči. Obe glasbeni kupici prinašata skladbe v angleščini, kar pa se bo malce spremenilo na prihodnjem albumu: Vagabunda sta pred meseci predstavila svojo prvo skladbo v slovenščini ‘Samo objem’, ‘Express 505’ je njuna druga v materinem jeziku. Nekateri hodijo v službe in imajo proste vikende. Vagabunda pa sta povsem drugačna – s kitarami se aktivno klatita po svetu. Ponedeljki ne obstajajo in svoboda je neskončna.