RICH-MOND – “Touch The Night

Vir: Universal Music

RICH-MOND  „Touch The Night” (Remixes)
EP

Dolge plesne noči preteklega poletja je zaznamoval debitantski singel „Touch The Night” dua RICH-MOND (Domagoj Jakić Yakka in Robert Sotošek Robbi ), zdaj pa predstavljamo še zbirko remixev, ki so jo za jesenske dni pripravili Arien, Denis Goldin, tunna Beatz in D.F.K. 

Zbirka je na voljo v novi EP izdaji „Touch The Night – REMIXES”, ki jo lahko najdete na naslednjih povezavah: https://richmond.lnk.to/TTNREMIXES
 

Na poletje vsakogar veže kup spominov, duo RICH-MOND pa si ga bo zapomnil predvsem po izdaji svojega debitantskega singla „Touch The Night”, na katerem se jima je pridružila talentirana ameriška pevka Victoria Richard. Številni producenti in DJ-ji so njuno pesem vključili v svoje sete, nekateri pa so se odločili tudi za ustvarjanje remix različic. Konec poletja je svoj remix objavil duoPEZNT, na novi izdaji pa lahko slišite še remixe, ki so jih pripravili Arien, Denis Goldin, tunna Beatz in D.F.K. Gre za imena, ki osvajajo dance sceno in s svojim delom premikajo meje ter dosegajo mednarodne uspehe. Njihovi remixi so zbrani na EP izdaji „Touch The Night – REMIXES”.  

„Poskušal sem se osredotočiti na to, da ustvarim modern futuristični zvok, ki je danes v svetu elektronske glasbe zelo popularen. Upam, da bo remix dobil dobro podporo DJ-jev,” je povedalArien, čigar dela so se v zadnjih dveh letih povzpela na številne glasbene lestvice v tujini. Njegov zadnji singel „Highlander”, pri katerem je sodeloval z romunskim DJ-jem Nickom Havsenom, je postal uradna himna festivala elektronske glasbe Forestland.

Denis Goldin je profesor francoskega roga, s svojo glasbo pa prav tako prodira v tujino. Njegova dela v svoje glasbene sete vključujejo velika svetovna imena, kot so Nicky Romero, Ummet Ozcan, Daddy’s Groove in mnogi drugi. „Melanholičen in nežen vokal Victorie Richard me je v trenutku osvojil, nato pa sem s spomini na poletje ustvaril pesem, ki bi me tudi po koncu poletja spominjala na preplesane noči ob morju,” je povedal Goldin.

Svoj komentar o remixu je prispeval tudi tunna Beatz: „Ko sem prvič slišal pesem, sem nameraval ustvariti bolj pop različico s hitrejšim ritmom, ampak na koncu sem v remix vlil več lastnega stila. Celoten proces ustvarjanja je bil zelo zanimiv, saj sem prvič delal mix in master celotne pesmi.”Čeprav je tunna Beatz mnogim nepoznan, je do zdaj delal za mnoge svetovne izvajalce in znamke kot so Fall Out Boy, Inna, Hopsin, Yellawolf, EA Games … Pesmi, ki jih producira, štejejo več milijonov poslušanj, na YouTube kanalu pa mu sledi več kot 100 000 ljudi.

Tudi D.F.K. prodira na svetovno glasbeno sceno. Njegovo glasbo v svojih radijskih oddajah in DJ setih vrtijo mnoga znana imena: Roger Sanchez, Chuckie, Eddie Thoneick, Eric Morillo in drugi. Idejo za remix je dobil povsem slučajno: „Bil sem na dopustu in naenkrat na plaži začel razmišljati o remixu. Čez nekaj ur je bila osnova narejena. Želel sem, da ljudje začutijo plažo, morje in poletje. Upam, da jim bom vsaj malo uspel pričarati atmosfero čarobne poletne noči.”