Rocketman: Music From The Motion Picture

0

Na voljo je soundtrack filma Rocketman, ki v naše kinematografe prihaja 30. maja!

Ob tej priložnosti prinašamo nekaj zanimivosti o pesmih Eltona Johna, ki se nahajajo tudi na omenjeni soundtrack izdaji!

Težko pričakovani film o življenju Eltona Johna “Rocketman” v kinematografe prihaja 30. maja, na voljo pa je tudi uradni soundtrack “Rocketman: Music From The Motion Picture“. Soundtrack vsebuje nekatere največje hite, ki sta jih ustvarila Elton John in njegov dolgoletni sodelavec Bernie Taupin, za potrebe filma pa jih je odpel glavni igralec Taron Egerton.

Soundtrack filma je na digitalnih glasbenih platformah na voljo preko naslednje povezave:https://umsi.lnk.to/RocketmanOST

Izbrali smo pet pesmi s soundtrack izdaje in izbrali zanimive anekdote, ki jih spremljajo!

  1. „Your Song” je nastala v le nekaj minutah

Eden od ključnih trenutkov v Eltonovi karieri je bila objava pesmi “Your Song”, za katero je takrat 17-letni Bernie Taupin besedilo napisal v le nekaj minutah, medtem ko je sedel za jedilno mizo v stanovanju Eltonove mame. Legenda pravi, da je 20-letni Elton za pisanje glasbe potreboval samo 20 minut, kar je bilo dovolj za nastanek nove klasike, ki je prinesla tudi eno najdlje trajajočih glasbenih sodelovanj in izjemno prijateljstvo med Eltonom in Berniejem.

Pesem je najprej objavila skupina Three Dog Night, s katero je bil Elton na turneji. Nazadnje so se odločili, da je ne bodo izdali kot singel in znašla se je na Eltonovem drugem studijskem albumu  “Elton John”. Pesem je bila leta 1998 uvrščena v Grammy Hall Of Fame.

  1. „Tiny Dancer” sta navdihnila potovanje v ZDA in Eltonova prva soproga

Leta 1971 je Elton John objavil svoj četrti studijski album „Madman Across The Water”. Prva pesem na albumu je “Tiny Dancer”, navdih za katero izhaja iz potovanja po ZDA in Eltonove prve soproge Maxine Feibelman. Pesem je izšla kot drugi singel z albuma in skozi leta dosegla kultni status in platinaste naklade.

  1. “Candle In The Wind” je posvečena Marilyn Monroe, zatem pa izvedena tudi v čast Lady Di

Z uvodnimi besedami “Goodbye Norma Jeane” je pesem “Candle In The Wind”, prvič objavljena leta 1973 na albumu “Goodbye Yellow Brick Road”, navdihnjena z lepoto, talentom in življenjem  legendarne Marilyn Monroe. Pesem je hkrati tudi Taupinov pogled na slavo, zaradi katere so mnogi talenti prezgodaj zaključili svoje življenje. “Pesem je posvečena vsem umetnikom, ki so odšli prezgodaj in postali kot slika Doriana Graya – simbol lepote, ujet v času,” je o pesmi povedal avtor besedila Bernie Taupin.

Po smrti Lady Di, sta John in Taupin pesem posvetila njej, saj sta bila z Eltonom bližnja prijatelja. Pesem je ob slovesu od Diane izvedel z začetnim besedilom “Goodbye England’s Rose”, vsi dohodki od pesmi pa so namenjeni organizaciji Diana’s Memorial Fund.

  1. “Rocket Man” – posvečena vesoljskim eksperimentom

Bernie Taupin je navdih za pesem našel v kratki zgodbi “The Rocket Man” Raya Bradburyja in v pesmi “Rocket Man” folk benda Pearls Before Swine. Z uvodnimi besedami “She packed my bags last night, pre-flight. Zero hour, 9 a.m., and I’m gonna be high as a kite by then,” pesem prinaša zgodbo o človeku, ki ga za potrebe znanstvenega eksperimenta pošljejo v vesolje. Za produkcijo pesmi je zaslužen Gus Dudgeon, ki je z Davidom Bowiejem ustvaril “Space Oddity”. Pesem “Rocket Man” je Eltonu Johnu prinesla uspešen singel, 47 let kasneje pa tudi naslov filma.

  1. “I’m Still Standing”, oda dolgoživosti

Pesem, ki najbolje opisuje dolgoživost in simbiozo glasbenega sodelovanja med Eltonom in Berniejem, je gotovo “I’m Still Standing”, klasika iz leta 1983. Elton John in Bernie Taupin sta doživela vse, kar se doživeti da – kot pravi besedilo “…looking like a true survivor, feeling like a little kid”.

„Rocketman: Music From The Motion Picture” – seznam pesmi:
The Bitch Is Back (Introduction)
I Want Love
Saturday Night’s Alright (For Fighting)
Thank You For All Your Loving
Border Song
Rock & Roll Madonna – Interlude
Your Song
Amoreena
Crocodile Rock
Tiny Dancer
Take Me To The Pilot
Hercules
Don’t Go Breaking My Heart
Honky Cat
Pinball Wizard – Interlude
Rocket Man
Bennie and the Jets
Don’t Let The Sun Go Down – Interlude
Sorry Seems To Be The Hardest Word
Goodbye Yellow Brick Road
I’m Still Standing
(I’m Gonna) Love Me Again)