Skupina Posebni Gostje predstavlja drugi singel

0
Vir: Posebni Gostje

Skupina Posebni Gostje predstavlja drugi singel – POT V NEBO

Ko jesenski veter naznanja hladnejše mesece, se radi spominjamo poletnih noči in ukradenih poljubov. Na tem vetru je zagotovo nekaj prvinsko romantičnega. Ko s sabo odnese spomine brezskrbnega poletja, se konča marsikatera romanca. Včasih pa je ljubezen prava, včasih ostane.

»Hladni veter nosi vse, kar od naju ostalo je,
grejeva si ustnice, kar daje nama upanje.«

Besedilo: Benjamin Burgar
Osnovna ideja pesmi: Tilen Stenovec
Aranžma: Posebni Gostje
Bas kitara, spremljevalni vokal: Aleš Gerkman
Električna kitara, spremljevalni vokal: Tilen Stenovec
Električna kitara: Matej Naglič
Bobni, tolkala: Klemen Jelenc
Snemalec, producent, mix, mastering, spremljevalni vokal: Robert Oven

Končna oblika pesmi Pot v nebo je nastajala kar nekaj časa, tako kot traja vsaka “pot v nebo”. Prva ideja je nastala še v času, ko so Benjamin, Klemen in Tilen igrali v zasedbi November, kateri se je kasneje, po Tilnovem odhodu, pridružil Matej. Na eni od vaj je Tilen začel preigravati akorde, prav hitro dodal še kitarski vložek. Benjaminu, ki je imel besedilo že nekaj časa napisano, pa se je porodila melodija v glavi. Pesem je v celoti zares zaživela nekaj let kasneje, v sedanji zasedbi, ko sta Aleš in Klemen postavila še dobro ritmično oporo. Zadnji se jim je na tej poti pridružil še Matej in dodal nekaj ključnih elementov, ki pesem dodatno poživijo in povežejo v celoto.

Tilen članom skupine Posebni Gostje svojega emocionalnega stanja, ki ga je doživljal ob sami ideji, ni nikoli razkril. Pravi pa tole: ” Čeprav se nam velikokrat zdi, da znamo svoje emocije prenesti le preko besed, je več kot očitno, da se to lahko zgodi tudi z inštrumentom. Zato zaprite oči, predstavljajte si skladbo ter te emocije doživite sami.”

Posebni Gostje so 21. 9. 2019 igrali kot predskupina Siddharte v Šenčurju. Ob tej priložnosti so premierno predstavili tudi novi singel Pot v nebo, ki ga danes pošiljajo na radijske postaje.