Skupina The Plut Family predstavlja novo poletno pesem “Ne drži”

Vir: Facebook

Ste pripravljeni na vročo poletno žursko s skupino The Plut Family? Plutovi namreč predstavljajo novo avtorsko pesem, ki nosi naslov “Ne drži“. Za glasbo, besedilo in priredbo je poskrbel perspektiven in vsestransko nadarjen slovenski glasbenik Alex Volasko.

V preteklosti je skupina z Alexom že sodelovala, in sicer so skupaj pripravili pesem “Briga me“, ki je izšla junija 2017 ter pesem “Hej DJ“, s katero so se letos uvrstili na 38. Festival Melodij morja in sonca. Tako lahko 14. julija preko televizijskih ekranov spremljate njuni dve punci, Simono in Lejo.

Simona nam je povedala, da jim uvrstitev na enega večjih slovenskih festivalov pomeni
veliko! “To nam pove, da smo ljudem všeč in da delamo dobro. S tem dosežkom smo dobili še večji zagon za naprej.”

Nova energična pesem “Ne drži” govori o fantu, ki je močno zagledan sam vase in misli, da s svojim ponosnim obnašanjem privlači vse okoli sebe. Ne zaveda pa se, da je ravno obratno. Hja, sigurno poznate tudi vi takega frajerja? Enega lahko hitro zasačimo v novem videospotu, ki ga je pripravila skupina. Med snemanjem le-tega je bila kamera v rokah Blaža in Pavla Gregoriča. Prvi je poskrbel še za režijo, drugi pa za montažo.

 

Večinski del spota je bil posnet v prelepem kraju v Turistični vasi Pristava blizu Ivančne Gorice, en del pa v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani. Na snemanje spota so Plutovi povabili veliko prijateljev, ki so nastopili kot statisti v videospotu. Simona nam je zaupala, da se je med samim snemanjem razvila še super piknik žurka. “Zakurili smo celo ogenj in se imeli fajn”.

The Plut Family je družinska glasbena skupna iz Ručetne vasi, ki se je rodila iz ljubezni do glasbe. Oče Darko je pri svojih štirih otrocih hitro opazil glasbeno nadarjenost in predlagal, da oblikujejo skupino. Mlada glasbena skupina se je širši publiki prvič predstavila v šovu Slovenija ima talent. Tam so žiranta Branka Čakarmiša tako navdušili, da jim je namenil zlati gumb, ki jih je takoj popeljal v polfinale glasbene oddaje. Trenutno skupino sestavljajo Simona Plut (vokal in klaviature), Leja Plut (bas kitara in vokal), Gašper Plut (električna kitara) in Gašper Hlupič (bobni).

Plutovi pravijo, da želijo v prihodnosti čim več nastopati, saj jih to razveseljuje. Radi bi se vsak vikend pojavili na drugem odru. V rokavu imajo še veliko idej, tako da lahko zelo kmalu pričakujete kaj novega.