Skupina VINIL je izdala singel Pisan svet

0

Glasbena skupina VINIL z novim singlom Pisan svet napoveduje album, ki bo izšel spomladi. Album so posneli v Railroad studios, tonski mojster je bil Jakob Krall Jacuzzy.

Medtem, ko album čaka na vizualno podobo, so se člani zasedbe VINIL odločili, da v eter spustijo prvi singel Pisan svet, ki se žanrsko razlikuje od prejšnjih skladb skupine VINIL in z zrelo  zvočno podobo postavlja nove smernice, kar je odlična napoved za dolgo pričakovani album.

Glasbeno skupino VINIL združuje ljubezen do ustvarjanja avtorske glasbe. Člani skupine so odraščali ob različni glasbi, zato je tudi njihova avtorska glasba zanimiv konglomerat. Glede glasbenega stila se ne želijo striktno identificirati, ampak ustvarjajo glasbo, ki jim je všeč ne glede na trende. Rezultat je unikatni glasbeni slog, na katerem gradijo svojo prepoznavnost. Vsi člani so avtorsko in aranžmajsko zelo aktivni.

Člani skupine VINIL so: Ana Gabršček Tacol – vokal, Zvone Zupan – kitara, Boštjan Rihtar – kitara, Zoran Vajs – bas kitara in Sandi Franko – bobni.