Doma Novice Glasbene novice Strange Cages prvič v Sloveniji!

Strange Cages prvič v Sloveniji!

0

Torek, 22. 1. 2018 @ Gala hala

Brighton je obalno mesto v Angliji, ki slovi po svoji pestri zgodovini rock n’rolla. Nič čudnega, da od tam prihajajo tudi garažno-psihedelični razvratni mladci z imenom Strange Cages.

To je bend, ki je v osnovi power trio, kjer značilen baritonski vokal in halucinogeno kitaro frontmena Charlieja McConnochieja podpre trdna ritem sekcija z utrganim bobnarjem na čelu. S pravkar izdanim tretjim EP-jem Silver Queen so dodali svojemu že tako natripiranemu zvoku še dodatno dimenzijo z uporabo klaviatur in sintov. Predstavljajte si žganje Tyja Segalla, začinjeno s shizofrenostjo King Gizzard & The Lizard Wizzard. To so Strange Cages.

Mesto predvozačev je prevzel še en power trio, ampak tale bo pa kar iz Kamnika. Lanski klubski maratonci, ki so navdušili z dobrimi live nastopi in s svojim 90’s grunge soundom ala Smashing Pumpkins, kjer kraljuje Big Muff. Umazani riffi, umazan nadelayan sound kitare, umazano dretje, umazani lasje pa še kaj bi se našlo. Da so pa tudi umazano dobri, bodo dokazali sami. V Gala Hali premierno – China Traffic.

Strange Cages // UK // Vallance Records //
Torek, 22. januar 2019, ob 20ih
STRANGE CAGES (UK)
CHINA TRAFFIC (Kamnik)
Vstopnina: 5 EUR

Več informacij