The Killers – Land Of The Free

0

Po manj kot dveh letih od zadnje izdaje so nas The Killers presenetili z novim singlom „Land Of The Free”, ki je na digitalnih glasbenih platformah na voljo preko naslednje povezave: https://umsi.lnk.to/LandOfTheFree

Pesem „Land Of The Free” nosi močno sporočilo o trenutni politični situaciji v ZDA, posneli pa so jo v studiu Battle Born, katerega lastniki so prav The Killers. Za produkcijo pesmi je poskrbel Jacknife Lee (U2, R.E.M., Snow Patrol), za vizualno identiteto pesmi pa je zaslužen z oskarjem nagrajeni režiser Spike Lee (Malcolm X, Inside Man, Do The Right Thing). Videospot je nastal na meji med Mehiko in ZDA ter prikazuje družine migrantov, ki potujejo proti „državi svobode”.

Zadnji album „Wonderful Wonderful” so The Killers izdali leta 2017. Album se je povzpel na prvo mesto Billboardove lestvice, z njega pa prihajata singla „Run For Cover” in „The Man”. Po izdaji albuma se je bend odpravil na svetovno turnejo, v okviru katere so obiskali 34 držav.

The Killers so leta 2001 v Las Vegasu osnovali Brandon Flowers, Dave Keuning, Mark Stoermer in Ronnie Vannucci. Bend je prejel že pet nominacij za nagrado Grammy, do danes pa so prodali več kot 22 milijonov albumov. Do zdaj so izdali že pet studijskih izdaj, njihov največji hit, „Mr. Brightside”, pa do danes šteje že več kot 300 milijonov streamov. The Killers tako veljajo za eno najuspešnejših rock skupin vseh časov.