The Strange – Last Summer Song

Vir: nika.si

Po štirinajstletni tišini nov album napoveduje zasedba The Strange. Kot uvertura deluje prvi singl Last Summer Song.

Po debitantskem albumu Nights of Forgotten Films se je zasedba, ki je nastala kot skupni projekt zasedbe The Bambi Molesters in Chrisa Eckmana iz The Walkabouts, zavila v precej dolgo tišino. V vmesnem času se je zgodil EP Comin Undone, prvi album pa je postal kultna stvaritev.

V petek 28. septembra bo zasedba v razširjeni obliki dodala k prvemu albumu še drugega z naslovom Echo Chamber. Na njem bo deset skladb posnetih v Sono studiju v Pragi. Kot producent se je pod projekt podpisal znameniti Antonio Gramentieri aka. Don Antonio, v vlogi snemalca pa je sodeloval tudi Phill Brown, zaslužen za projekte Boba Marleya, Cat Stevens, Dido, zasedbe Led Zeppelin in mnogih drugih.

The Strange danes deluje v razširjeni obliki, Chrisu Eckmanu, članom benda The Bambi Molesters so se pridružili My Buddy Moose in brass sekcija, ki jo sestavljata trobentač Andrej Jakuš in saksofonist Ozren Žnidarić.

Album obljublja to kar je slišati tudi v prvem singlu, roots-rock s pridihom zasanjanosti, psihadelije in odličnim vokalom. Projekt vsekakor ne znevi kot nekaj, kar se je zgodilo nekje na relaciji med Zagrebom in Ljubljano.