To soboto promocijski koncert v Hangar Baru v Izoli!

0
Vir: dallas.si

Boštjan Velkavrh je pevec, pesnik, pisec besedil, šaljivec, ambasador dobre volje ter nepoboljšljivi zaljubljenec. Rodil se je v Mariboru, življenjska pot ga pred leti je zanesla na Obalo, kjer živi in ustvarja.
Pravi, da je življenje Potovanje, tako, kot je naslov njegovega debut albuma, zanj je napisal besedila za deset pesmi, ki bodo izšla 21. oktobra. Boštjan je ustvarjal pesmi s pomočjo maestra in enega največjih mojstrov in najbolj produktivnih glasbenikov v Sloveniji, Jadrana Ogrina (ex Kameleoni, September, Karamela…), ki je za skladbe napisal glasbo in ustvaril aranžmaje.
Boštjan bo z razširjeno, kar 10 člansko zasedbo nastopil v soboto, 19. oktobra v Hangar Baru v Izoli.

‘Zraven kompletnega albuma, ki ga bomo zaigrali, boste lahko slišali, še nekaj priredb, Cockerja, Beatlesov, Rolling Stonesov, David Bowiea in podobnih… Posebni gost koncerta Janez Zmazek – Žan. Vesel bom, ko se zagledamo in si skupaj pričaramo čudovit večer poln prijateljstva, ljubezni in glasbe…dobre glasbe.’ – BOŠTJAN VELKAVRH

Boštjan Velkavrh Band so:
– Matjaž Lorber – bobni
– Samo Pečar – Bass
– Jernej Kirbiš – Klaviature
– David Vezjak Dejvi – Kitare
– Blaž Korez – Kongi
– Grega Kozar – saxofon
– Anja Hrastovšek – back vokal
– Saša Matajič Saška – back vokal
– Boštjan Velkavrh – vokal

V svet pošiljamo drugi singel z albuma Potovanje – ‘Barve Ljubezni’ (prevzem na modrem gumbu spodaj)
Besedilo: Boštjan Velkavrh
Glasba in aranžma – Jadran Ogrin

Boštjan je pevec, pesnik, pisec besedil, šaljivec, ambasador dobre volje ter nepoboljšljivi zaljubljenec. Rodil se je v Mariboru, življenjska pot ga je pred leti zanesla na Obalo, kjer živi in ustvarja. Glasbene izkušnje si je nabiral v manj znanih, srednješolskih skupinah, kjer je zmeraj deloval kot tekstopisec, vokalist in frontman. Po odhodu Zorana Predina v Ljubljano je skupina ‘Lačni Franz’ leta 2001 izdala prvo avtorsko ploščo z naslovom ‘V peni sprememb’ – poleg Lare Baruca in Vlada Poredoša iz skupine Orlek je Boštjan Velkavrh odpel vse preostale pesmi na plošči. Kasneje se je vesoljni Sloveniji predstavil na šovu na televiziji in dobil vzdevek ‘slovenski Joe Cocker’. Po nekajletnem premoru je Boštjan zbral vse svoje glasbene izkušnje in znanje ter napisal besedila za deset avtorskih pesmi pod skupnim naslovom ‘Potovanje’, ki bodo izšle 21. oktobra 2019 pri Založbi Dallas Records. S pomočjo maestra in enega največjih mojstrov in najbolj produktivnih glasbenikov v Sloveniji, Jadrana Ogrina (ex Kameleoni, September, Karamela…), ki je za skladbe napisal glasbo in ustvaril aranžmaje je Boštjan uresničil svoje ideje.
Album ‘Potovanje’ izžareva vse kar Boštjan predstavlja, saj sam verjame, da je ‘življenje potovanje, ki ga obkrožata glasba in ljubezen’.
Na albumu je 10 pesmi; naslovna je prvi singel z albuma ‘Dvigni me’. Besedila za vse pesmi je napisal Boštjan Velkavrh, za glasbo in aranžma pa je zaslužen Jadran Ogrin, ki je bil tudi producent albuma. Na albumu je 10 pesmi; naslovna je prvi singel z albuma ‘Dvigni me’. Sledijo si: ‘Krila za sanje’, ‘Poletiva’, ‘Samo midva’, Igra življenja’, ‘Barve ljubezni’, ‘Potovanje’, ‘Tvoja pesem’, ‘Šepetanja’, ‘Vse je tvoje’.

Avtor besedil, vokalist in nosilec projekta Boštjan Velkavrh
Posneto v studiu Jork v Dekanih 2018 // 2019
Bobni: Moreno Buttinar
Bas, glasba in aranžmaji, back vokal: Jadran Ogrin
Kitare: Zdenko Cotič –Coto
Piano, klaviature, hamond, mix in master: Gabriel Ogrin
Tolkala: Blaž Korez
Saxofon: Grega Kozar
Back Vokal: Saša Saška Matajić
Back Vokal: Anja Hrastovšek
Fotografije in oblikovanje: Gabriel Ogrin