Uvod v 34. Drugo godbo z Josephine Foster in Xylouris White

Vir: boombox komunikacije

Uvod v 34. Drugo godbo z Josephine Foster in Xylouris White!

Ponedeljek, 14. 5. 2018, 20.00, Klub CD, Cankarjev dom

Druga godba najavlja uvodni koncert v letošnje drugogodbeno dogajanje z ameriško folk ustvarjalko Josephine Foster in grško-avstralskim vizionarskim dvojcem Xylouris White. Koncert bo potekal v ponedeljek, 14. maja, v Klubu CD v Cankarjevem domu.

XYLOURIS WHITE (GRČIJA, AVSTRALIJA)

Vizionarski dvojec Xylouris White sestavljata Giorgos Xylouris, mojstrski muzikant na grški lutnji, in Jim White, bobnar, ena tretjina čaščene avstralske »umazane trojke« Dirty Three. Xylouris-White se vračata s promocijskim koncertom ob izidu novega kritiško hvaljenega albuma Mother.
Giorgos Xylouris izhaja iz ene najbolj cenjenih grških glasbenih družin, Jim White, ki je več kot dvajset let užival mednarodno pozornost kot član avstralske skupine Dirty Three, pa danes sodeluje z mnogimi glasbeniki svetovne A-liste (PJ Harvey, Cat Power, Kurt Vile idr.).
Njuna skupna pot se je začela pred petimi leti. Do danes sta izdala tri albume, po katerih se pretakajo free-jazz, avant-rock in grška ljudska glasba. Njun aktualni album Mother je tudi tokrat nastal v produkciji Guya Picciotta iz kultnega postpunkovskega benda Fugazi. The Guardian je dvojec označil za »najbolj zanimiv fusion duo« in po treh letih ju bomo spet slišali tudi pri nas.

Xylouris White, Only Love:

 

JOSEPHINE FOSTER (ZDA)

Rezultat iskanja slik za Uvod v 34. Drugo godbo z Josephine Foster in Xylouris White - 14.5.2018, Klub CD, Cankarjev dom, Ljubljana

Josephine Foster je ameriška folk ustvarjalka, mojstrica vsestranskih pristopov k formi in vsebini. Njena glasba in narativi ustvarjajo mite, polne prastarih in modernih podob, tem, prigod in ljudi. Josephine Foster s svojim izrazjem lahkotno podira vse meje med glasbo in poslušalcem. Njena glasbena pot jo je peljala od psihedeličnega rocka, ameriškega folka in bluesa, španskih ljudskih napevov do indie folka.

Josephine Foster, All I Wanted Was the Moon:

Organizacija: Druga godba in Cankarjev dom Ljubljana

Vstopnice so že na voljo preko sistema Moje karte po ceni 15 EUR, imetniki festivalskih vstopnic za Drugo godbo pa boste za vstopnico odšteli 10 EUR.