Vanillaz preoblekla hit legendarnih Dire Straits

Vir: AVI

Najnovejša pesem hrvaško-slovenskega DJ dvojca Vanillaz (Miha & Marko) je nova verzija hita skupine Dire Straits “Sultans of Swing“.

Za vokale je poskrbela irska pevka MZKA iz Limericka, ki je z Vanillaz sodelovala že pri njunem hitu “Supermoon”, ki so ga predvajale radijske postaje po ZDA in Evropi, video pa smo lahko videli tudi na MTV Europe. Za poseben pečat pri pesmi je poskrbel legendarni nizozemski saksofonist Ben Rodenburg, ki je sodeloval tudi z Bakermatom, Samom Feldtom in mnogimi drugimi velikimi imeni glasbenega sveta.

Zakaj Dire Straits?
Fanta trenutno v Veliki Britaniji ustanavljata glasbeno založbo, s katero bosta po celem svetu promovirala balkanske glasbene izvajalce. Njun distribucijski partner ima pisarne v bližini Deptforda v Londonu, ki je pravi dom skupine Dire Straits. Ko sta bila na obisku, sta dobila navdih, da bi na svoj način priredila to legendarno pesem.

Prihodnost dvojca Vanillaz je zelo svetla, saj se jima obeta kar nekaj sodelovanj z ameriškimi in britanskimi izvajalci ter producenti, o katerih bo več znanega že kmalu.
Poleg ameriških trgovin Hollister in Abercrombie&Fitch, ki v trgovinah že predvajata njune skladbe, je najnovejši hit “Sultans of Swing” dodan na playliste v trgovinah Gucci po celem svetu.

Izvajalca: Vanillaz ft. MZKA
Naslov: Sultans Of Swing
Založba: Thrive / Sony
Producenta: Vanillaz
Avtor: Mark Knopfler
Izid (ZDA): april 2018