VOJKO V – najbolj popularen raper na Hrvaškem prvič v Kinu Šiška

0

VOJKO V – najbolj popularen raper na Hrvaškem prvič v Kinu Šiška
PETEK, 31. MAJA 2019 ob 20. uri

Vojko V, letošnji prejemnik največjega števila porinov, med drugim tudi tistega za album leta, se vrača v Ljubljano. Lansko leto je nastopil na Metelkovi, letošnjega februarja je navdušil zbrane na festivalu Antivalentinovo v Cvetličarni, ta petek pa prihaja v Kino Šiška s prvim samostojnim nastopom.

Vojko V ustvarja udarne ritme v trap maniri, podarja jim izjemno humorne rime iz splitske in tudi širše, hrvaške stvarnosti, čeprav se politiki izogiba v zelo širokem loku.

V komadu ‘Kako to’ je imaginarni podjetnik in taksist, v naslednjem verzu šef fast food kafiča, ki za slabo poslovanje krivi vlado, Srbe in prostozidarje. V komadu ‘Pasta Italiana‘ je humorno zastavil sodelovanje z mojstrom estrade, Tončijem Huljićem, kraljem auto tuna na Hrvaškem, pri rapanju pa se mu pridruži še Krešo Bengalka. V ‘Cilit Bangu’ kompulzivno čisti stanovanje, v mega hit komadu ‘Ne može’ pa med drugim nagovarja prodajalko mortadele  v delikatesi ter načrtuje lastno ohcet. Našteti hiti imajo na YouTubu po več milijonov ogledov.