Zala Kralj & Gašper Šantl “Štiri” Sebi, S teboi, Valovi, Baloni

0

Zala Kralj & Gašper Šantl, ki sta dobro leto in pol skupnega ustvarjanja okronala z zmago na Emi in s tem zaključila prav posebno obdobje v svojem življenju, sta za nas pripravila EP “Štiri”.

Posebna zbirka je izšla na večer njunega nastopa na Emi vsebuje njune tri single (Valovi, Baloni, S teboi) in novo pesem “Sebi”, ki sta jo predstavila na Emi.

Štiri skozi štiri pesmi opisuje dogodivščine Zale in Gašperja, ki tenkočutno in sanjavo pripovedujeta svoje zgodbe. Njuno rdečo nit iskreno pleteta skozi življenjska in ljubezenska vprašanja, pri tem so jima vodilo nežne barve, zaupanje drug v drugega in v to, kar počneta. Pravita, da je pomembno, da se obdamo z ljudmi, ki nas razumejo in podpirajo, ter da smo zvesti sami sebi tudi, ko se ne vidi zvezd.

To vodilo ohranjata tudi po zmagi na Emi. Zala in Gašper sta na oder prinesla svojo očarljivost in pristnost ter prepričala občinstvo. Zmage nista pričakovala in poudarjata, da za njiju ni pomembno tekmovanje, temveč priložnost, da lahko širši publiki predstavita svoje delo, v katerega trdno verjameta, in se s svojo glasbo koga dotakneta. Pred njima je ogromen izziv, a kot pravita sama:  “Ni izziva, ki ga skupaj ne bi mogla premagati.”

Mlad par se je s prvo skupno pesmijo “Valovi” predstavil septembra 2017. S pesmijo sta hitro navdušila radijske valove in poslušalce ter zanjo prejela nagrado zlata piščal za skladbo leta 2017, o uspehu pa govori tudi več kot 170 000 ogledov videospota na YouTubu. Pred letom dni sta predstavila drugi singel “Baloni”, jeseni pa sta izdala še pesem “S teboi”. Četrto pesem zbirke,“Sebi”, sta predstavila na letošnji Emi, skozi vse pesmi pa njun zaščitni znak ostajajo Gašperjev čutni elektronski pop, Zalin nežen glas, ki valovi na meji med petjem in pripovedovanjem ter sporočilo, ki pesmi doda bistvo njunega ustvarjanja.

O Zali in Gašperju

Zala Kralj & Gašper Šantl sta glasbeni duo, ki je skupno pot začel poleti 2017, ko sta posnela svojo prvo skupno pesem Valovi. Že pred sodelovanjem si je vsak od njiju posebej utiral glasbeno pot. Zala je začela s preigravanjem coverjev, nato pa se je odločila za pisanje avtorskih pesmi, ki temeljijo na njenem nežnem pristopu in pripovedovanju. Gašper je z igranjem kitare začel že v otroških letih in pridno vadil, dokler se ni kmalu začel zanimati tudi za glasbeno produkcijo. Na zadnji srednješolski dan se je s kolesom odpravil v tujino, kjer se je znašel pod okriljem glasbenih studijev Faust Records v Pragi. Gašper se je v naslednjih dveh letih v Pragi izpopolnjeval kot tonski mojster in skladatelj, hkrati pa si je želel skozi glasbo izražati neko sporočilo. Z željo po novih zgodbah je pustil vse za seboj in se s kolesom odpravil prekolesarit Evropo. Z nahrbtnikom in kolesom je tako na zahodni obali Francije nastal refren za Valove  “Sploh luna ve za morje, da vpliva na navade in valove?”. Po potovanju se je v Prago vrnil dokončat pesem, ki je oživela v trenutku, ko jo je Zala interpretirala. Njuna prva pesem Valovi je zaživela preko radijev, kjer je osvojila največ oboževalcev, prejela pa je še nagrado zlata piščal za skladbo leta 2017. Zala in Gašper sta se spoznala preko prijatelja Žige Krajnca, ki je Gašperju poslal Zaline Instagram posnetke in zdaj snema videospote za njuno glasbo. Najmočnejša vez njunega ustvarjanja je, da lahko drug za drugega napišeta in interpretirata pesem.

“Štiri” je že na voljo na naslednji povezavi:

https://zalagasper.lnk.to/StiriEP