zalagasper predstavljata novo pesem “COME TO ME”

0
Vir: Universal Music Slovenia

Ljubljana/Beograd/Dunaj, 7.6.2019: zalagasper (aka Zala Kralj & Gašper Šantl) predstavljata come to me, svoj prvi singel v angleščini. Čeprav sta na koncertih večkrat izvajala angleške pesmi, je ta prva, za katero sta začutila, da je dovolj dovršena, da jo predstavita kot singel. Pri ustvarjanju pesmi sta sodelovala z dunajskim producentom Nikodemom Milewskim. Novi singel prihaja kmalu po tem, ko sta zalagasper osvojila srca poslušalcev na izboru za Pesem Evrovizije.

Njuno glasbeno smer lahko opišemo z eno besedo – umetnost. Njune pesmi, stil in vizualna podoba so prava osvežitev glasbene scene. To je opazilo tudi svetovno občinstvo in zalagasper sta se odločila, da je čas, da izdata angleški singel, ki bo paleti njunih prepoznavnih zvokov dodal še elemente trapa in deep housa.

V pesmi come to me želiva sporočiti, da najin dom ni vezan na določen kraj, ampak sva midva tista, ki drug drugemu predstavljava zavetje. Vsi imamo nekoga, h komur se zatečemo, ko nam je neprijetno ali nas nekaj muči. Pesem prikazuje kontrast med zunanjim svetom in najinim mehurčkom. Nastala je, ko se nama je ogromno dogajalo, sploh v smislu glasbe, ampak zaradi okoliščin nisva mogla biti skupaj, zato sva se počutila osamljeno, sta povedala zalagasper.

come to me” je prvi singel, ki ga zalagasper nista v celoti ustvarila sama. Moči sta združila s producentom Nikodemom Milewskim, ki je znan po svojem delu z izvajalci, kot so MöweCamo & CrookedKlangkarussellRobin Schulz in Felix Jaehn.

“Z Nikodemom smo se spoznali lani na Dunaju v Sunshine Mastering Studios in veliko govorili o svojih idejah in glasbi in takoj smo se zelo dobro ujeli. Polovico dneva sva preživela v studiu, medtem ko so v sosednji sobi ustvarjali nove SOHNove pesmi, on pa je eden najinih najljubših izvajalcev. Zares sva uživala v sodelovanju z Nikodemom. Je krasen človek in izjemen producent,sta povedala zalagasper.

Mlad par je svoj prvi singel “Valovi” predstavil septembra 2017. Pesem je kmalu postala stalnica glasbenih valov in osvojila srca poslušalcev ter jima prinesla nagrado zlata piščal za pesem leta 2017. Drugi singel “Baloni” sta izdala februarja 2018, tretjega z naslovom “S teboi” pa jeseni isto leto. Februarja letos sta izdala EP zbirko “Štiri”, ki poleg omenjenih singlov vsebuje še pesem “Sebi”, ki sta ga predstavila na izboru za Pesem Evrovizije.