Žan Serčič predstavlja novo skladbo – Midva

0
Vir: nika.si

Žan Serčič je eden izmed redkih vsestranskih avtorjev, ki svoje pesmi piše, odigra vse inštrumente in jih v studiu tudi producira tako zase, kot za druge izvajalce. Tokrat predstavlja novi singl z naslovom Midva. 

Že od svojega 12. leta ustvarja doma v svoji mansardi v Lenartu, iz katere so prišle pesmi, ki so in bodo krožile po radijskih postajah – začel je namreč s tako poceni opremo, da se s svojimi glasbenimi kolegi marsikdaj na ta račun smejijo. Ampak ravno to je čisti dokaz, da sama oprema ne pomeni nič – važno je, kdo za njo stoji. In prav to je koncept nove skladbe, ki je, tako kot ostale skladbe s prihajajočega albuma, nastala v Žanovi sobi.

Žan o skladbi: »Skladba »Midva« je nastala po inspiraciji, ki sem jo dobil v odnosu s punco. Govori o preprostih vsakdanjih stvareh, ki jih opažam pri sebi in v odnosu med nama, za katerega menim, da se lahko reflektira tudi v odnose med partnerji na splošno. Preprosto, čeprav se dva vedno ne strinjata z vsem, čeprav se kdaj oddaljita, če le delata na tem in si oba želita biti skupaj, ju to dela unikatno in zato beseda »midva« ne predstavlja le še ene besede v besednjaku pevca. Pomeni, da dokler gledata na vse situacije tako, da sta v tem skupaj in ne vsak zase, bodo stvari lažje in odnos trden. Kot kantavtor po navadi pišem iz svojih izkušenj in če se nekdo najde, ter svoje izkušnje ter občutke poveže z mojo glasbo, je to največ, kar si bi lahko želel.«

Skladba je nastala v Žanovi sobi, prav tako je zanjo posnel vse inštrumente, pri beatu pa mu je pomagal Dejan Plevčak (Griffin). Za končno zvočno sliko je poskrbel Martin Bezjak, pri snemanju vokalov je pomagal Peter Ošlaj, stranske vokale pa je posnela Žanova dolgoletna prijateljica Eva Boto (kar na snemanju enega izmed njenih komadov).

Lyrics video sta Žan in njegovo dekle Lana posnela na njunem izletu z avtom po Italiji, kjer sta prevozila okoli 2700km. Za post produkcijo videa in montažo je poskrbel Žanov prijatelj in snemalec Toni Konrad.

Video bo javnosti premierno predstavljen danes, ob 18. uri, na tej povezavi: